Janne Kuvaja kolmas isopistoolin Walther Eurooppa-cupissa Tanskassa
13.6.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Janne Kuvaja ampui isopistoolilla kolmanneksi 581 pisteellä Walther Eurooppa-cupissa Tanskan Århusissa lauantaina 13. kesäkuuta. Norjan Pål Hembre voitti 585 pisteellä. Viidenneksi sijoittunut Ari Meinander otti 577 pisteellä jaossa olleen finaalipaikan.

Kauden toisen voittonsa isopistoolin Eurooppa-cupissa ottanut Norjan 46-vuotias Pål Hembre on kokenut ja menestynyt pistooliampuja. Hänen meriittilistallaan on muun muassa isopistoolin MM-kulta 1994, MM-hopea 1998 ja vakiopistoolin MM-hopea 1998. Vakiopistoolin EM-kultaa hän on ampunut 1995, isopistoolin EM-kultaa 1993 ja isopistoolin EM-pronssia 2001.

Poliisien Ampumaseuraa edustava 36-vuotias Janne Kuvaja oli tyytyväinen kisan jälkeen. Viime vuonna parhaimmillaan 589 pistettä ampunut Kuvaja on löytämässä kuntonsa, kun kesä lämpenee ja Euroopan mestaruuskilpailut lähenevät. Ampumaurheiluliitto on jo valinnut Kuvajan kilpailemaan EM-mitaleista heinäkuussa Kroatian Osijekissa.

– Tarkkuusosa on löytymässä. Kontiolahdella ammuin 292 ja nyt 290. Tänään pikaosalla oli yksi huono sarja – 46 pistettä neljällä ysillä. Muuten kaikki sarjat olivat 48-50 pistettä, vantaalainen Kuvaja kertoi.

– Nouseva tuloskunto antaa itseluottamusta tuleviin kisoihin. Olo on helpottunut alkukauden taaperruksen jälkeen. Pienet asiat liipaisussa, pidossa ja korvien välissä ovat asettumassa radalleen. Kolme viimeistä starttia isopistoolilla ja vakiopistoolilla ovat olleet nousujohteisia ja kesää on vielä hyvin jäljellä.

Janne Kuvaja laukoi isopistoolilla 582 (292+290) pistettä ja vakiopistoolilla 572 (193+188+191) pistettä Karelia Matchissa Kontiolahdella viime viikonloppuna.

Sysmäläinen Ari Meinander oli Janne Kuvajan tavoin tyytyväinen mies kisan jälkeen. Lahden Ampumaseuraa edustava 45-vuotias Meinander otti 577 pisteellä paikan isopistoolin finaaliin.

– Tarkkuusosa oli puurtamista. Pikaosa oli erinomainen viimeistä sarjaa lukuun ottamatta. Fiilis on hyvä, kun tavoitteena ollut finaalipaikka tuli, Meinander sanoi.

Kun Ari Meinander ampui tänään isopistoolilla paikan Walther Eurooppa-cupin finaaliin, suomalaisampujilla on jo seitsemän finaalipaikkaa. Vakio- ja isopistoolin Walther Eurooppa-cupin finaaliin ammutaan 11.-13. syyskuuta Sveitsin Thunissa.

Jokaisessa Walther Eurooppa-cupin osakilpailussa on jaossa finaalipaikka kolmelle parhaalle paikkaa vailla olevalle ampujalle sekä iso- että vakiopistoolissa. Ensimmäisessä osakilpailussa huhtikuun alussa suomalaiset käyttivät kotikenttäedun mainiosti hyväkseen Vierumäki Areenassa ja ottivat paikoista kolme: Jorma Jäntti ja Marko Räsänen paukuttivat finaalipaikan isopistoolilla ja Ari Meinander vakiopistoolilla. Kai Jahnsson otti paikan sekä vakio- että isopistoolin finaaliin Hannoverissa 2.-3. toukokuuta. Lisäksi Janne Kuvaja ansaitsi isopistoolin finaalipaikan jo viime syksynä, kun hän voitti isopistoolin finaalin.

Viime vuoden finaalissa ampui kolme suomalaista: Kuvajan lisäksi Meinander ja Marko Talvitie.

Iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cup, Århus, Tanska, 13.-14.6.2009.

Isopistooli, 60 ls, miehet: 1) Pål Hembre Norja 585, 2) Tor Jonassen Norja 582, 3) Janne Kuvaja Suomi 581, …5) Ari Meinander Suomi 577, 6) Ville Nousiainen Suomi 577, …8) Jorma Jäntti Suomi 576, …12) Petri Ylinen Suomi 571, …15) Marko Talvitie suomi 568, …24) Antti Jokinen Suomi 563, …32) Teemu Lahti Suomi 559.

Ari Meinander otti paikan isopistoolin finaaliin. Huomenna ohjelmassa on vakiopistoolikilpailu.