Janne Kuvaja lähtee parantamaan iso- ja vakiopistoolin arvokilpailutuloksiaan EM-kisaan
10.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Poliisien Ampumaseuraa edustava 36-vuotias Janne Kuvaja lähtee parantamaan sekä isopistoolin että vakiopistoolin arvokilpailutuloksiaan ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailuun Kroatian Osijekiin 14.-25. heinäkuuta.

Janne Kuvaja kilpailee vakiopistoolin EM-mitaleista 24. heinäkuuta ja isopistoolin EM-mitaleista 25. heinäkuuta. Hänen paras arvokilpailusijoituksensa isopistoolissa on EM-kisan kahdeksas sija 2005 ja vakiopistoolissa EM-kisan 10:s sija 2001. Isopistoolin joukkuekilpailussa Kuvaja on voittanut EM-pronssia Kai Jahnssonin ja Pekka Vaaralan kanssa 2005.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi isopistoolissa?
– Tämä on neljäs kerta aikuisten arvokisoissa isopistoolilla, aikaisemmat kilpailut EM-2001 577 pistettä, EM-2005 580, MM-2006 580. Sarja on ollut tähän asti tasainen ja käyrä osoittaa lievästi ylöspäin. Sama suunta on tarkoitus säilyttää. Tulostavoitteena on ylittää 580 muutamalla pisteellä. Mitä useammalla pisteellä tavoite ylittyisi, sitä lähempänä kärki luonnollisesti on. Mitalin voi saada jo 585 pisteellä.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi vakiopistoolissa?
– Vakiopistooli on ollut minulle aina tavallaan sivulaji, vaikka tänäkin vuonna olen päässyt yli 570 pisteen, millä oltaisiin jo lähellä kärkisijoja. Paras saavutukseni vakiopistoolilla on EM-2001 tulos 567, sitä lähden parantamaan.

Onko toinen laji päälajisi vai ovatko ne sinulle yhtä tärkeitä?
– Isopistooliin olen henkisesti valmistautunut jo pitkään. Se on laji, jossa voin pärjätä. Satanen lasissa molempia lähden kuitenkin ampumaan. Vakiopistooli on näistä herkempi nopeiden sarjojen takia ja siinä heilahtelut voivat olla suurempia. Ei arvokilpailuihin halua lähteä löysäilemään.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– EM-kisoihin olen valmistautunut normaalisti kilpailemalla kotimaassa sekä harjoittelemalla niillä tavoilla, jotka minulle sopivat aikaisemman kokemuksen perusteella. Nyt kun kisoihin on aikaa kaksi viikkoa, aion tehdä vielä muutaman pitkän harjoituksen sekä kuivaharjoittelua.

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?
– Viimeisinä päivinä istutaan varjossa, pysytään virkeänä ja kasvatetaan kisapartaa. Meillä on hyvä joukkue, jolla on mahdollisuuksia vaikka mihin.