Hanna Etulan tavoitteena pienoiskiväärin asentokilpailun finaalipaikka EM-kilpailussa
11.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lahden Ampumaseuraa edustava 28-vuotias Hanna Etula on asettanut tavoitteekseen pienoiskiväärin asentokilpailun finaalipaikan ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailussa Kroatian Osijekissa 14.-25. heinäkuuta.

Hanna Etula kilpailee EM-mitaleista pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa keskiviikkona 15. heinäkuuta ja pienoiskiväärin asentokilpailussa perjantaina 17. heinäkuuta. Hän on urallaan voittanut tyttöjen pienoiskiväärin makuuasennon EM-kultaa 2001 Kroatian Zagrebissa ja naisten EM-pronssia makuuasennon joukkuekilpailussa yhdessä Marjo Yli-Kiikan ja Viivi Koivun kanssa 2007 Espanjan Granadassa. Ilmakiväärillä hän on ampunut kaksi EM-hopeaa ja olympiamaapaikkaa (2003 ja 2007). Pienoiskiväärin asentokilpailun maailmancupissa Etula on laukonut seitsemänneksi Pekingissä huhtikuun lopussa tänä vuonna.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi pienoiskiväärin asentokilpailussa?
– Tavoitteeni on sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon eli saavuttaa finaalipaikka.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa?
– Tavoitteenani on parantaa tähän mennessä parasta makuun EM-sijoitusta (2003 9. tuloksella 593).

Onko asentokilpailu vai makuuasennon kilpailu päälajisi vai ovatko ne sinulle samanarvoisia?
– Molempiin kilpailuihin valmistaudun samalla tavalla ja kilpailusuorituksena ne ovat samanarvoisia. Asentokilpailu on kuitenkin olympialaji, joten siinä mielessä koen sen tärkeämmäksi.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– Valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan. Olen pystynyt osallistumaan kaikille suunnitelluille maajoukkueleireille ja toteuttamaan omaa päivittäisharjoitteluani hyvin. Kauden alussa vaihdoin pienoiskivääriin uuden tukin, jonka käyttöönotto on sujunut ongelmitta.

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?
– Tämän viikon olen viettänyt kotioloissa lepäillen ja pihan kunnostuspuuhissa. Radalla kävin pari kertaa harjoittelemassa ja seuraavat harjoitukset teen Osijekissa.