Jaakko Björkbacka ennätyskunnossaan poikien pienoiskiväärin EM-kilpailuun
11.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava 16-vuotias Jaakko Björkbacka lähtee ennätyskunnossaan ampumaan poikien pienoiskiväärikilpailuja ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailuun Kroatian Osijekiin 14.-25. heinäkuuta.

Jaakko Björkbacka kilpailee EM-mitaleista poikien pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa tiistaina 14. heinäkuuta ja poikien pienoiskiväärin asentokilpailussa torstaina 16. heinäkuuta. Hän ampui pienoiskiväärillä EM-kilpailussa jo viime vuonna ja oli makuulla 50:s 582 pisteellä ja täysottelussa 59:s 1098 pisteellä.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– EM-viimeistelyleirit ja -kilpailut ovat menneet hyvin. Mikkelissä (27.-28.6.) saavutin sekä makuussa (592) että asentokilpailussa (1145) oman ennätykseni. EM-viimeistelytuloksilla on mahdollisuus sijoittua molemmissa lajeissa 30 joukkoon. Minulla ei ole tälle vuodelle suuria tavoitteita, sillä minulla on tämän vuoden lisäksi mahdollisuus osallistua kolme vuotta poikien alle 20-vuotiaiden sarjaan.

Onko sinulla päälajia vai ovatko molemmat sinulle samanarvoisia?
– Molemmat lajit ovat minulle samanarvoisia.

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?
– Viimeisen leirin jälkeen on ollut yksi "kevyt" ampumaharjoitus. Oheisharjoittelua olen tehnyt päivittäin. Pitänyt peruskuntoa yllä.