Veli-Matti Matikaisen tavoitteena oma ennätys trapin EM-kilpailussa
14.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sibbo Skyttegilleä edustava 21-vuotias Veli-Matti Matikainen tähtää omaan ennätykseensä trapissa ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailussa Kroatian Osijekissa 14.-25. heinäkuuta.

Veli-Matti Matikainen kilpailee trapin 125 kiekon kaksipäiväisessä kilpailussa 19.-20. heinäkuuta. Matikainen on ampunut ennätyksensä 118 kiekkoa Etelä-Afrikassa 28.2.-1.3. Hän on kilpaillut tänä vuonna kaksi kertaa maailmancupissa: hän oli 21:s 111 kiekolla Kairossa toukokuun alussa ja 44:s 105 kiekolla Valko-Venäjän Minskissä kesäkuun puolivälissä.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi trapissa?
– Lähden hakemaan maksimaalista suoritusta eli pyrin pääsemään ennätykseeni. Enempää ei voi tehdä kuin oman ennätyksensä.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– Hyvin, olen ampunut nyt ja edellisellä viikolla paljon. Rasitus on ollut nousujohteista aina eiliseen (8.7.) saakka, jolloin ammuin viimeisen kovan määrän, samoin on ollut nousujohteista myös osuminen.

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?
– Nyt tulevana viikonloppuna ammun Pohjolakiekko-kilpailun Orimattilassa ja sen jälkeen ammun pari sarjaa ennen reissua. Tietenkin minulla on ratavalvontapäivä, opetan tuttavaani ampumaan haulikolla ja teen palauttavaa liikuntaa, kuten sauvakävelyä maastossa.