Satu Mäkelä-Nummelan tavoitteena 70 kiekon tulos trapin EM-kilpailussa
16.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 38-vuotias Satu Mäkelä-Nummela tähtää 70 kiekon tulokseen trapissa ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailussa Kroatian Osijekissa 14.-25. heinäkuuta.

Satu Mäkelä-Nummela kilpailee trapin 75 kiekon kilpailussa 17. heinäkuuta. Mäkelä-Nummela voitti trapin olympiakultaa Pekingissä 2008. Hän on ampunut ennätyksensä 70 kiekkoa voittaessaan trapin maailmancupin Saksan Suhlissa kesäkuussa 2006. Tänä vuonna Mäkelä-Nummela on osallistunut neljään maailmancupin kilpailuun: hän oli 7:s 64 kiekolla Kairossa toukokuun alussa, 9:s 68 kiekolla San Marinossa kesäkuun lopulla, 10:s 65 kiekolla Valko-Venäjän Minskissä kesäkuun puolivälissä ja 19:s 69 kiekolla Saksan Münchenissä toukokuun puolivälissä.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi trapissa?
– Siitä lähden, että tulos alkaisi 7:lla. Tiukassa on kyllä ollut. Liki on päässyt, mutta en ole ihan yltänyt. Viimonen sarja on aina pettänyt.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– Kevyesti olen ampuillut, saunalenkkiä vetänyt, pakastimet olen sulattanut odottamaan uutta satoa, rastasverkot olen virittänyt. Siinähän on ohjelmaa ollut…

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?
– Kerran käyn radalla ennen lähtöä (tiistai) ja sen jälkeen ei voi kuin antaa ihmeen tapahtua.