Satu Mäkelä-Nummela 9:s ja Mopsi Veromaa 11:s EM-trapissa
17.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela oli 9:s ja Mopsi Veromaa 11:s trapissa ampumaurheilun ruutiaseiden Euroopan mestaruuskilpailussa Kroatian Osijekissa perjantaina 17. heinäkuuta. Mäkelä-Nummela rikkoi 67 (23+21+23) ja Veromaa 67 (21+24+22) kiekkoa. Euroopan mestaruuden voitti hyvällä finaalisarjallaan Italian Jessica Rossi 90 (68+22) kiekolla. Rossi otti finaalipaikan uusinnalla ja ohitti finaalissa viisi ampujaa.

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela osui trapissa 67 (23+21+23) kiekkoon. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela jäi kiekon finaalipaikan uusinnasta.

– Toisessa sarjassa kuudella viimeisellä paikalla kolme kiekkoa karkasi. Tänään yksi sarja ei kuulunut joukkoon. Hyvät sarjat jäivät eilisiin harjoituksiin, orimattilalainen Mäkelä-Nummela manasi kisan jälkeen.

– Ammunta kulkee muuten hyvin, mutta toisella laukauksella en saa kiekkoja kiinni. Lähes kaikki osumat ammun ensimmäisellä laukauksella. Todennäköisesti teen joskus kiekon lähdössä niin ison virheen, että en osu ensimmäisellä enkä toisella laukauksella.

Jos luotilajien urheilijat ovat saaneet hikoilla hyvin lämpimässä säässä, niin haulikkoradoilla on ollut todella kuuma. Haulikkoradoilla varjoisia paikkoja saa etsiä ja ampuessa aurinko porottaa armotta niskaan.

– Radat ovat hyvän ja lämmin ilma on ihana. Ampuessa ajatukset eivät vain pysy kasassa. Tulee ajateltua kaikenlaista, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Yhtä huonoa sarjaa en ala harmittelemaan. Sille ei enää mitään voi eikä se harmittelemalla muutu.

Veromaa: ”Olen tyytyväinen”

– Olen tyytyväinen 67 kiekon tulokseeni ja sijoitukseeni. Yhdestoista sija on paljon parempi, mitä pelkäsin ennen kisaa, kun viimeisen kuukauden ajan ammunta on kulkenut huonosti. Tämä on kauden toiseksi paras tulokseni. Paremmin olen ampunut vain maailmancupissa Münchenissä, jossa olin 69 kiekolla kahdeksastoista toukokuun puolivälissä, 28-vuotias helsinkiläinen Mopsi Veromaa kertoi kisan jälkeen.

Sibbo Skyttegilleä edustava Veromaa rikkoi 67 (21+24+22) kiekkoa. Satu Mäkelä-Nummelan tavoin hän jäi vain kiekon finaalipaikan uusinnasta.

– Ensimmäisessä sarjassa ammuin alussa huonosti ja se pelästytti. Sain kuitenkin taisteltua 21 kiekon tuloksen, hän kertasi kisaansa.

– Harjoitukset sujuivat paremmin kuin kilpailu, joten edellytyksiä olisi ollut parempaankin tulokseen. Kivahan olisi ollut päästä uusimaan finaalipaikasta, mutta viimeaikaiset tulokset huomioiden olen tyytyväinen suoritukseeni.

Ampumaurheilun ruutiaseiden EM-kilpailu, Osijek, Kroatia, 14.-25.7.2009.

Trap, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali, naiset: 1) Jessica Rossi Italia 90 (68/4 uusinnassa finaalipaikasta +22), 2) Daina Gudzineviciute Liettua 88/2 uusinnassa toisesta sijasta (69+19), 3) Stephanie Neau Ranska 88/1/4 (71+17), 4) Alessandra Perilli Italia 88/1/3 (71+17), 5) Deporah Gelisio Italia 87 (70+17), 6) Giulia Iannotti Italia 85 (69+16), 7) Daniela Del Din San Marino 68/3, 8) Beatriz Martinez Espanja 68/0, 9) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 67 (23+21+23), …11) Mopsi Veromaa Suomi 67 (21+24+22).