Suomalaiset ylivoimaisia practicalin kiväärin EM-kilpailussa Norjassa
19.7.2009 klo 12:00

Suomalaiset keräsivät kirkkaimmat mitalit Norjassa 13.-17.7. käydyissä practical-kiväärin Euroopan mestaruuskilpailuissa. Avoimen luokan voitoon ampui Vaasan Ampujien Raine Peltokoski ja vakioluokan voiton vei Teekkariampujien Isto Hyyryläinen. Vakioluokassa Suomi saavutti kolmoisvoiton Mika Risteen ampuessa hopeaa ja Mikko Kuisman pronssia. Pronssia ampui myös Jarkko Halminen avoimessa luokassa Tsekkien Vaclav Vinduskan kiilatessa toiseksi.

Myös joukkuekilpailussa Suomi oli ylivertainen kahdella kullalla. Suomen Open-joukkueessa ampuivat Raine Peltokoski, Mikael Kaislaranta, Kimmo Iso-Tuisku ja Tuukka Jokinen. Standard-joukkueessa ampuivat Isto Hyyryläinen, Mika Riste, Mikko Kuisma ja Ilkka Kervinen. Norja joutui tyytymään toiseen ja Tsekki kolmanteen sijaan molemmissa kilpailuluokissa.

Muita suomalaisia mitalisteja olivat seniorien hopeaa ampuneet Ilkka Kervinen vakiossa ja Wilhelm Backlund avoimessa sekä naisten hopeamitalisti Paula Takkumäki avoimessa luokassa.

Eniten mitaleita keräsi Raine Peltokoski, joka ampui EM-tittelin lisäksi kansainvälisesti avoimen kilpailun, joukkuekilpailun sekä shoot off-voittoon. Kaikkiaan viikon aikana mukana oli 220 ampujaa, jotka edustivat 17 eri kansallisuutta.