Suomalaiset tyhjensivät palkintopöydän kivääripracticalin EM-kilpailussa
21.7.2009 klo 12:00

Suomen ampujat tyhjensivät palkintopöydän Norjassa Heistadmoenissa 13.-17. heinäkuuta pidetyssä IPSC-kivääripracticalin EM-kilpailussa.

Kilpailu koostui neljänä päivänä ammutusta 20 ampumaosuudesta eli stagesta. Laukausmäärä kilpailussa oli noin 350 per ampuja. Kilpailuun otti osaa kaikkiaan 220 kilpailijaa, joista 161 otti osaa open-divisioonaan ja 59 standard-divisioonaan.

Kilpailu oli järjestyksessään ensimmäinen level IV -kilpailu ollen samalla myöskin lajinsa ensimmäinen Euroopan mestaruuskilpailu.

Open-divisioonan 10 parhaan joukkoon mahtui 7 suomalaiskilpailijaa ja kyseisen luokan voitti ylivoimaisesti Raine Peltokoski pisteillä 1653,0426. Jarkko Halminen sijoittui pronssille pisteillä 1495,3218.

Open-divisioonan joukkuekilpailun Suomi voitti näytöstyyliin pistein 4615,5195. Joukkueessa kilpailivat Raine Peltokoski, Kimmo Iso-Tuisku, Mikael Kaislaranta sekä Tuukka Jokinen.

Standard-divisioonassa suomalaiset saavuttivat kolmoisvoiton. 10 parhaan joukkoon mahtui 6 suomalaista. Voittaja oli Isto Hyyryläinen pistein 1529,8801, toisena Mika Riste ja kolmantena Mikko Kuisma.

Standard-divisioonan joukkuekilpailun voitto tuli myös Suomeen pistein 4360,6137. Joukkueessa kilpailivat Isto Hyyryläinen, Mika Riste, Ilkka Kervinen sekä Mikko Kuisma.

Standard-divisioonan senior-luokassa Suomen Ilkka Kervinen sijoittui toiseksi pisteillä 1255,8976

Open-divisioonassa seniorluokassa Wilhelm Backlund saalisti pronssia pistein 879,7662.

Open-divisioonan kokonaiskilpailun naisten luokassa Suomen Paula Takkumäki saavutti hopeaa ollen näin Euroopan paras kivääripracticalin ampuja luokassaan.