Marjut Heinonen 19:s naisten EM-skeetissä, Ruotsin Nathalie Larsson voitti uusinnalla
22.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjut Heinonen oli 19:s skeetissä ampumaurheilun ruutiaseiden Euroopan mestaruuskilpailussa Kroatian Osijekissa keskiviikkona 22. heinäkuuta. Heinonen rikkoi 61 (21+21+19) kiekkoa. EM-kultaa ampui Ruotsin Nathalie Larsson, joka voitti uusinnassa Italian Katiuscia Spadan 4-3. Larsson ampui kisassa 92 (68+24) ja finaalin kärjessä lähtenyt Spada 92 (69+23) kiekkoa.

Haapaveden Ampumaseuraa edustava 32-vuotias Marjut Heinonen rikkoi 61 (21+21+19) kiekkoa peruskilpailun 75 kiekosta. Hän jäi viisi kiekkoa kuuden parhaan finaalista, kun tuulisissa oloissa finaalirajaksi muodostui vain 66 kiekkoa.

– Kyllähän tämä tulos harmittaa, oulunsalolainen Heinonen summasi kisansa dopingtestin jälkeen.

Heinosella oli kahdessa ensimmäisessä sarjassaan vaikeuksia B-tornin kiekkojen eli radalla oikealta vasemmalle heitettävien kiekkojen kanssa. Ensimmäisessä sarjassaan (21 kiekkoa) Heinoselta karkasi yksi yksittäinen B-kiekko (nelospaikka), kaksi tuplan B-kiekkoa ja yksi tuplan A-kiekko. Toisessa sarjassaan (21 kiekkoa) häneltä jäi rikkomatta kaksi yksittäistä B-kiekkoa (nelospaikka ja vitospaikka) sekä kaksi tuplan B-kiekkoa. Kolmannessa sarjassaan (19) häneltä pääsi karkuun kaksi yksittäistä A-kiekkoa (kakkos- ja nelospaikka), yksittäinen B-kiekko (vitospaikka) sekä kaksi tuplan A-kiekkoa ja yksi tuplan B-kiekkoa.

– Viimeisessä sarjassa A-radalla A-kiekko kulki todella lujaa ja matalalla enkä ehtinyt mukaan, Heinonen totesi kovaa ja epätasaista tuulta valittamatta.

– Keli oli sellainen, minkä luoja antoi. Ratojen tausta oli hyvä. Missään ampumaurheilukeskuksessa ei ole sellaisia oloja, että kaikki radat olisivat samanlaiset.

Heinonen aloitti mainiosti sekä ensimmäisen että toisen sarjan. Kun vaikeudet iskivät neljännellä ja viidennellä paikalla hän arvioi ampumisensa muuttuneen liian varovaiseksi.

– Ampuessani fiilis oli ihan hyvä. En vain aina ollut valmis ja tarpeeksi rohkea. Tällaisessa kisassa ei kärsi tulla yhtään repsahdusta. Treenit sujuivat täällä ihan hyvin.

Heinonen ampui uudeksi peruskilpailun ennätyksekseen 71 kiekkoa St Michel skeetissä Mikkelissä viime lauantaina. Tulos jäi vain kiekon Maarit Lepomäen SE-tuloksesta 72 kiekkoa.

– Mikkelin tulos antoi uskoa tekemiseen. Tänä vuonna on vielä yksi tärkeä kilpailu (MM-kisa Slovenian Mariborissa elokuun toisella viikolla).

Ampumaurheilun ruutiaseiden EM-kilpailu, Osijek, Kroatia, 14.-25.7.2009.

Skeet, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali, naiset: 1) Nathalie Larsson Ruotsi 92 / 4 uusinnassa voitosta (68+24), 2) Katiuscia Spada Italia 92 / 3 (69+23), 3) Christine Brinker Saksa 90 (66/2/2 uusinnassa finaalipaikasta +24), 4) Danka Bartekova Slovakia 89 (67+22), 5) Nadezda Konovalova Venäjä 88 (68+20), 6) Lucia Lilia Mihalache Romania 87 (66/2/2 +21), 7) Bianca Lupa Kassianidou Kypros 66/2/1, 8) Olga Panarina 66/1, 9) Svetlana Demina Venäjä 66/0, …19) Marjut Heinonen Suomi 61 (21+21+19).