Jorma Jäntti tavoittelee ennätyksiään iso- ja vakiopistoolin EM-kisoissa
23.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomussalmen Urheiluampujia edustavan 41-vuotiaan Jorma Jäntin tavoitteena on ampua oma ennätys sekä isopistoolilla että vakiopistoolilla ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailussa Kroatian Osijekissa 24.-25. heinäkuuta.

Jorma Jäntti ampuu vakiopistoolin EM-mitaleista 24. heinäkuuta ja isopistoolin EM-mitaleista 25. heinäkuuta. Jäntti kilpailee ensimmäistä kertaa EM- tai MM-kilpailussa. Hän on laukonut tänä vuonna ennätyksekseen 581 pistettä isopistoolilla ja 569 pistettä vakiopistoolilla.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi isopistoolissa ja vakiopistoolissa?
– Tavoitteena on ampua molempiin lajeihin kauden paras, mikä samalla tietää myös omaa ennätystä. 570 rikki vakiossa ja 582 isossa. Se mihin se riittää sijoituksen puolesta on kysymysmerkki. Toivottavasti sillä pääsisi kymmenen parhaan joukkoon.

Onko toinen lajeista päälajisi vai ovatko ne sinulle yhtä tärkeitä?
– Isopistooli on päälaji, mutta vakiota on pirun kiva ampua (myös). Siinä mielessä ne ovat yhtä tärkeitä, että edustan Suomea molemmissa lajeissa. Haluaisin onnistua molemmissa.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– Tätä kirjoitettaessa (8.7.) olen tehnyt kuutiokaupalla polttopuita (mahtaa valmentaja pillastua) ja nauttinut kesästä pitkillä kävelylenkeillä. Aseet ovat vaienneet Karstulan ampumaviikon jälkeen. Tekniikkaharjoituksia olen tehnyt iltaisin ja ehkäpä loppuviikolla käyn radalla toteamassa kovilla patruunoilla, onko homma pysynyt hanskassa. Kokonaisuutena valmistautuminen on mennyt hyvin. En ole miettinyt kisoja kovin hirveästi etukäteen. Ammunnan teknistä suorittamista olen "kelannut" senkin edestä.

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?

– Ensi viikolla aion viettää paljon aikaa radalla, mutta ampua vähän. Tärkeintä olisi saada tehtyä paljon laatua vähällä määrällä patruunoita. Se on sitä fiiliksen hakemista ja keskittymistä. Makustelua, ja vain oikean suorituksen läpivientiä. Päätyö on tehty keväällä ja nyt todellakin vain viimeistellään. Sunnuntaina perheen kanssa Asikkalaan mökille, josta tiistaiaamuna sitten Hki-Vantaan lentoasemalle ja kisakoneeseen.