Reijo Hytönen voitti Rami cupin ja Kalle Hietala Kalen kisan kasa-ammunnassa
3.8.2009 klo 12:00

Reijo Hytönen tähtäsi 18. Rami cupin voiton kasa-ammunnassa raskaan luokan 100 metrin matkalla. Voittomarginaali oli todella pieni, kun Jouko Turunen hävisi vain yhdeksän sadasosa millimetriä. Vapaan luokan 100 metrin matkalla käydyn Kalen kisan voitti Kalle Hietala, joka oli kolme millimetrin sadasosaa tarkempi kuin Veikko Välioja.

Haapajärvellä ammuttiin lauantaina 1.8. järjestyksessään 18. Rami cup -kilpailu, joka oli samalla avoin Haapajärven mestaruuskilpailu. Kyseessä oli raskaan luokan 100 metrin matka, jossa ammuttiin viisi viiden laukauksen kasaa. Voittajaksi nousi viimeisen kierroksen kasallaan Reijo Hytönen (Äänekoski) hiuksen hienolla yhdeksän sadasosa millin erolla ennen toiseksi tullutta Jouko Turusta (Raahe). Pienimmän yksittäisen kasan 3,46 mm ampui Risto Murisoja (Haapajärvi) ensimmäisellä kilpailukierroksella.

Rami cupin jälkeen täysiveriset kasa-kiväärit vaihdettiin viimeisen päälle viritettyihin pienoiskivääreihin, vuorossa oli Kalen kisa. Matkana edelleen 100 metriä ja edessä kolme kymmenen laukauksen kasaa. Kysessä oli vapaan luokan kilpailu eli aseiden rakentaminen on suhteellisen vapaata. Myös Kalen kisan voitto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella vain kolmen sadasosa millin erolla. Voiton korjasi korjasi kotiin tiukan kisan jälkeen Kalle Hietala (Himanka) ennen Haapajärveltä kotoisin olevaa, mutta nykyään Keiteleen ampumaseuraa edustavaa Veikko Väliojaa. Kisan pienimmästä kasasta 18,94mm vastasi Kalle Hietala viimeisellä kierroksella ratkaisten samalla kilpailun voiton.

Teksti: Hannu Murisoja