Vesa Pietarila ennätyksellään neljäs poikien MM-skeetissä
16.8.2009 klo 12:00

Lounais-Hämeen Ampujien 20-vuotias Vesa Pietarila ampui neljänneksi poikien skeetissä haulikkolajien MM-kilpailussa Slovenian Mariborissa sunnuntaina 16. elokuuta. Forssalainen Pietarila rikkoi 120 (23+25+25+24+23) kiekkoa, sivusi peruskilpailun ennätystään ja jäi kiekon MM-hopeamitalin uusinnasta. MM-kultaa voitti Tshekin 15-vuotias Milos Slavicek 122 kiekolla. Ruotsin Marcus Svensson ja Italian Angelo Moscariello rikkoivat molemmat 121 kiekkoa ja uusivat MM-hopeasta. Svensson voitti uusinnan kiekoin 4-3.

– Kyllähän se ihan hyvin meni, mutta kyllähän se vähän harmittaa, kun kiekon päähän jäi hopeamitalin uusinta, Vesa Pietarila harmitteli kisan jälkeen.

Pietarila oli mitalissa ja voittouusinnassakin kiinni ennen viimeistä sarjaansa. Viimeisen kierroksen puhtaalla 25 kiekon sarjalla, hän olisi päässyt uusimaan voitosta. 24 osuman sarjalla hän olisi päässyt uusimaan hopeamitalista.

– Juuri ennen viimeisen kierroksen alkua ampiainen pisti niskaan. Ajattelin heti, että tämä on huono ennusmerkki. Ei se viimeisen sarja ampiaisen piikkiin mennyt. Kyllä siinä rupesi vähän puhtikin loppumaan. Tällaista tämä ammunta on, hän arvioi 23 kiekon sarjaansa.

– Kyllähän se totta on, että pitäisi olla tyytyväinen, kun pystyy ampumaan oman ennätyksensä MM-kilpailussa, mutta kuitenkin se yksi kiekko harmittaa. Viimeisessä sarjassa ammuin kolmospaikan yksittäisen A-kiekon ja vitospaikan tuplan A-kiekon ohi. Se kolmospaikan pummi oli ainut niin sanottu helppo pummi, vaikka eivät pummit koskaan helppoja ole.

Lahden Urheilukoulussa varusmiehenä palveleva Vesa Pietarila kilpailee viimeistä vuottaan nuorten sarjassa, joten tänään hänellä oli viimeinen tilaisuus ottaa nuorten arvokisamitali. Hän paukutti mainion tuloksen 142 (119-23) kansainvälisessä nuorten kilpailussa Orimattilassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Sen jälkeen ammunta katosi ja hän oli 36:s 103 kiekolla EM-kisassa Kroatian Osijekissa heinäkuun lopussa. Kunto löytyi uudelleen, kun hän leireili Ampumaurheiluliiton nuorten valmentajana toimivan Pentti Saaren kanssa Orimattilassa elokuun alussa. Leirin päätteeksi Pietarila paukutti Y20-sarjan Suomen mestaruuden finaalin SE-tuloksella 144 (120+24) kiekkoa.

– Olisihan se kiva ollut, jos olisin jonkun kilkuttimen saanut kaulaan junnuaikana. Täytyy nyt katsoa, miten tämä lähtee yleisessä sarjassa liikenteeseen. Vaikeampihan se on siellä mitali saada. Jos nyt joku ihme sattuisi ja tulevaisuudessa mitalin saisi, Pietarila hahmotteli tulevaisuuttaan.

– Jatko riippuu aika tavalla siitä, minkälaiseen liiton rinkiin pääsen. Mielelläni jatkaisin.

Haulikkolajien MM-kilpailu, Slovenian Maribor, 8.-16.8.2009:

Skeet, 125 kiekkoa, pojat: 1) Milos Slavicek Tshekki 122 (24+23+25+25+25), 2) Marcus Svensson Ruotsi 121 / 4 uusinnassa hopeamitalista (25+23+24+25+24), 3) Angelo Moscariello Italia 121 / 3 (24+24+24+24+25), 4) Vesa Pietarila Suomi 120 (23+25+25+24+23), 5) Wilfred Blanchard III USA 119 (25+23+22+25+24), 6) Stefan Nilsson Ruotsi 117 / 6 (23+25+22+24+23), 7) Mihail Dovgal Venäjä 117 / 5 (25+24+23+22+23), …31) Jarno Mattila Suomi 111 (22+23+22+22+22), …49) Teemu Vähämäki Suomi 101 (20+20+18+22+21).

Skeet, 125 kiekkoa, joukkuekilpailu, pojat: 1) Tshekki 353 (Milos Slavicek 122, Jakub Tomecek 116, Jukub Novota 115), 2) USA 349 (Wilfred Blanchard III 119, Jon McGrath 116, Chris E Haver 114), 3) Ruotsi 348 (Marcus Svensson 121, Stefan Nilsson 117, Robin Gustafsson 110), …9) Suomi 332 (Vesa Pietarila 120, Jarno Mattila 111, Teemu Vähämäki 101).