Henri Häkkinen hyvällä mielellä ilmakiväärin maailmancupfinaaliin Kiinaan
23.10.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkinen toteaa matkustavansa hyvällä mielellä pistooli- ja kiväärilajien maailmancupfinaaliin Kiinaan Wuxiin. Häkkinen ampuu maanantaina 26. lokakuuta ilmakiväärin maailmancupfinaalissa, jossa kilpailevat maailman parhaat: kuluvan kauden maailmancupin kahdeksan parasta sekä viime vuoden finaalin voittanut Intian Gagan Narang ja viime vuoden olympiakultamitalisti Intian Abhivan Bindra.

– Hyvällä mielellä ja mielenkiinnolla lähden maailmancupfinaaliin. Pienen tauon jälkeen olen aloittanut harjoittelun, minkä vuoksi välillä osun oikein hyvin ja välillä on vähän vaikeampaa, hollolalainen Henri Häkkinen totesi perjantaina juuri ennen yölentoa Shanghaihin.

– On tietoinen valinta, että matkustamme Juhan (kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi) kanssa näin myöhään kisapaikalle, vaikka aikaeroa on näin paljon (5 tuntia). Tässä on vähän kokeilua mukana eli katsotaan, miten homma toimii. Onneksi saamme lennolla jalat suoraksi business-luokassa, jossa nukkuminenkin saattaa onnistua. Turistiluokassa matkustaessa en ole juuri nukkunut.

Joensuun Ampujia edustava 29-vuotias Henri Häkkinen otti finaalipaikkansa ammuttuaan kolmanneksi 697,6 (595+102,6) pisteellä ilmakiväärin maailmancupissa Italian Milanossa 23. toukokuuta. Olympiapronssimitalisti Häkkinen kilpaili uransa ensimmäisessä maailmancupfinaalissa viime vuonna ja sijoittui neljänneksi 701,9 (599+102,9) pisteellä.

– Minä arvostan maailmancupfinaalin korkealle. Minulle se on yksi kauden tärkeimmistä kilpailuista.

Yhteensä neljä suomalaista ampuu maailmancupfinaalissa tänä vuonna, kun paikan ovat Häkkisen lisäksi hankkineet Satu Mäkelä-Nummela naisten trapiin sekä Heikki Meriluoto ja Marko Kemppainen miesten skeetiin. Maailmancupfinaalissa 15 olympialajissa kilpailee lajista riippuen 10-12 maailman parasta. Haulikkolajien finaalit ammutaan Pekingissä 29.10.-3.11.

Lisätietoa maailmancupfinaaleista löytyy Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton sivuilta: www.issf-shooting.org.