Tiia Törmälä kilpailee ilmakiväärin Bundesliigassa viikonvaihteessa
23.10.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiia Törmälä kilpailee ilmakiväärin Bundesliigassa viikonvaihteessa Saksan Hilgertissä. 19-vuotias raumalainen Tiia Törmälä ampuu SG Hammin joukkueessa, joka kohtaa Post Telekom Düsseldorfin lauantaina Bundesliigan ensimmäisellä kierroksella ja Tus Hilgertin sunnuntaina toisella kierroksella.

Ilmakiväärin Bundesliigassa kilpailee yhteensä 16 viisihenkistä joukkuetta, jotka on jaettu pohjois- ja etelälohkoon. Molemmissa lohkoissa on 8 joukkuetta. Ensimmäisessä vaiheessa, vuoden 2009 aikana neljänä viikonloppuna jokaisella joukkueella on 7 ottelua. Molempien lohkojen neljä parasta pääsee finaaliin, joka ammutaan helmikuussa. Kaksi viimeistä ilmakiväärin mestaruutta on voittanut SG Coburg.

Bundesliigassa kilpaillaan ”sekasakeilla” eli joukkueessa voivat ampua naiset ja miehet. SC Coburgin joukkueessa ampuu muiden muassa Katerina Emmons, joka on naisten ilmakiväärin olympiavoittaja 2008. Ensimmäistä kauttaan Bundesliigassa ampuva Rauman Seudun Urheiluampujia edustava 19-vuotias Tiia Törmälä lienee SG Hammin ykkösampuja.

Bundesliigan ottelut ammutaan viisihenkisin joukkuein. Ottelussa joukkueen ykkösampuja kohtaa vastustajan ykkösampujan ja keskinäisen ottelun voittaja saa pisteen. Kilpailumuotona on 40 laukauksen kilpailu, jossa ampuma-aika on 50 minuuttia, kun normaalissa henkilökohtaisessa kilpailussa ampuma-aika on 75 minuuttia. Koelaukauksiin ja valmistautumiseen on aikaa 10 minuuttia. Jos 40 laukauksen kilpailu päättyy ampujien välillä tasan, paremmuus ratkaistaan kymmenyksittäin tulkattavin yksittäislaukauksen.

Lisätietoja ilmakiväärin Bundesliigasta löydät täältä: http://www.shootingfan.com/index.html.