Tiia Törmälä ampui voiton ilmakiväärin Bundesliigassa
7.11.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiia Törmälä ja SG Hamm voittivat ylivoimaisesti ottelunsa ilmakiväärin Bundesliigassa Saksan Mûnsterissä lauantaina 7. marraskuuta. SG Hammin joukkueessa ampuva Törmälä löi BSV Buer-Bülsen Julia Stratmannin pistein 392-384. Hamm otti sarjapisteet otteluvoitoin 4-1. Kolmen kierroksen jälkeen SG Hamm johtaa Bundesliigan pohjoislohkoa kolmella voitolla.

19-vuotias raumalainen Tiia Törmälä otti ylivoimaisen voiton uransa kolmannessa ottelussa Bundesliigassa. Hän voitti Julia Stratmannin pistein 392-384.

– En jännittänyt enää niin paljon kuin ensimmäisenä kisaviikonloppuna, mutta laukauksia karkasi pirun kovan rummutuksen vuoksi, Tiia Törmälä kuvaili Bundesliigan poikkeuksellista karnevaalitunnelmaa.

– Muuten kympit oli tosi hyviä ja yseistäkin taisi ainakin kolme olla 9,9-osumia. Huomiseen ei ole mitään kummempia odotuksia. Yritän tehdä mahdollisimman puhtaan suorituksen ja olla välittämättä rummuista.

SG Hamm kohtaa huomenna sunnuntaina ABC Münsterin, joka kilpailee kotikaupungissaan.

Ilmakiväärin Bundesliigassa kilpailee yhteensä 16 viisihenkistä joukkuetta, jotka on jaettu pohjois- ja etelälohkoon. Molemmissa lohkoissa on 8 joukkuetta. Ensimmäisessä vaiheessa, vuoden 2009 aikana neljänä viikonloppuna jokaisella joukkueella on 7 ottelua. Molempien lohkojen neljä parasta pääsee finaaliin, joka ammutaan helmikuussa. Kaksi viimeistä ilmakiväärin mestaruutta on voittanut SG Coburg.

Bundesliigassa kilpaillaan ”sekasakeilla” eli joukkueessa voivat ampua naiset ja miehet. SSV Elsenin joukkueessa kilpailee 27-vuotias intialainen Adhinav Bindra, joka voitti ilmakiväärin miesten olympiakultaa Pekingissä 2008 ja MM-kultaa Zagrebissa 2006. SV Affalterbachin joukkueessa ampuu 26-vuotias intialainen Gagan Narang, joka voitti viime vuonna ilmakiväärin miesten maailmancupfinaalin ja on osallistunut 2004 ja 2008 olympialaisiin. HSG Münchenin joukkueessa laukoo 42-vuotias itävaltalainen Thomas Farnik, joka on kilpailut kuusissa olympialaisissa Barcelonan 1992 kilpailuista alkaen. Bundesliigan kirkkain saksalaistähti on HSG Münchenin 38-vuotias Sonja Pfeilschifter, joka on muun muassa ilmakiväärin naisten kaksikertainen MM-kultamitalisti.

Bundesliigan ottelut ammutaan viisihenkisin joukkuein. Ottelussa joukkueen ykkösampuja kohtaa vastustajan ykkösampujan ja keskinäisen ottelun voittaja saa pisteen. Joukkueen ampujien järjestys määräytyy heidän tuloksiensa perusteella. Kilpailumuotona on 40 laukauksen kilpailu, jossa ampuma-aika on 50 minuuttia, kun normaalissa henkilökohtaisessa kilpailussa ampuma-aika on 75 minuuttia. Koelaukauksiin ja valmistautumiseen on aikaa 10 minuuttia. Jos 40 laukauksen kilpailu päättyy ampujien välillä tasan, paremmuus ratkaistaan kymmenyksittäin tulkattavin yksittäislaukauksen.

Ilmakiväärin Bundesliigan 3. kierros, 7.11.2009, Münster, Saksa:

SG Hamm – BSV Buer-Bülse 4-1.

Tiia Törmälä – Julian Stratmann 392 – 384.

SG Hamm johtaa 6 pisteellä Bundesliigan pohjoislohkoa kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Huomenna sunnuntaina Hamm kohtaa ABC Münsterin.

Lisätietoja ilmakiväärin Bundesliigasta löydät täältä: http://www.shootingfan.com/index.html.