Tiia Törmälä ampui kolmannen voittonsa ilmakiväärin Bundesliigassa
8.11.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiia Törmälä ampui kolmannen voittonsa ilmakiväärin Bundesliigassa Saksan Mûnsterissä sunnuntaina 8. marraskuuta. SG Hammin joukkueessa kilpaileva Törmälä löi ABC Münsterin Christina Rommelin pistein 393-390. ABC Münster voitti 3-2 Bundesliigan neljännen kierroksen ottelun kotiareenallaan. Ensimmäisen tappionsa kärsinyt SG Hamm on voittanut kolme ottelua.

19-vuotias raumalainen Tiia Törmälä otti selvän voiton uransa neljännessä ottelussa Bundesliigassa. Hän voitti Christina Rommelin 393-390 ja ampui samalla parhaan tuloksensa Bundesliigassa. Törmälän sarjat olivat 99, 97, 99 ja 98.

– Ammunta oli sinänsä parempaa kuin eilen, mutta tänään oli monta ”hilkku” laukausta. 97 pisteen sarjassa ysit olivat 9,9, 9,9 ja 9,8. Sitten onnistuin vielä möhlimään kisan viimeisen laukauksen 9,9-osumaksi eli lähellä oli, hän kuvaili sunnuntain kisaansa.

Tiia Törmälällä ampui viikonloppuna kaksi voittoa. Hän löi eilen BSV Buer-Bülsen Julia Stratmannin pistein 392-384 ja auttoi samalla Hammin 4-1-voittoon.

– Olen ihan tyytyväinen kahteen voittoon. Seuraavalla kierroksella ammun kolmosampujana, kun joukkueen ampujien järjestys määräytyy keski-arvon mukaan, totesi Törmälä, joka oli Hammin nelosampuja viikonvaihteessa.

Ilmakiväärin Bundesliigassa kilpailee yhteensä 16 viisihenkistä joukkuetta, jotka on jaettu pohjois- ja etelälohkoon. Molemmissa lohkoissa on 8 joukkuetta. Ensimmäisessä vaiheessa, vuoden 2009 aikana neljänä viikonloppuna jokaisella joukkueella on 7 ottelua. Molempien lohkojen neljä parasta pääsee finaaliin, joka ammutaan helmikuussa. Kaksi viimeistä ilmakiväärin mestaruutta on voittanut SG Coburg.

Bundesliigassa kilpaillaan ”sekasakeilla” eli joukkueessa voivat ampua naiset ja miehet. SSV Elsenin joukkueessa kilpailee 27-vuotias intialainen Adhinav Bindra, joka voitti ilmakiväärin miesten olympiakultaa Pekingissä 2008 ja MM-kultaa Zagrebissa 2006. SV Affalterbachin joukkueessa ampuu 26-vuotias intialainen Gagan Narang, joka voitti viime vuonna ilmakiväärin miesten maailmancupfinaalin ja on osallistunut 2004 ja 2008 olympialaisiin. HSG Münchenin joukkueessa laukoo 42-vuotias itävaltalainen Thomas Farnik, joka on kilpailut kuusissa olympialaisissa Barcelonan 1992 kilpailuista alkaen. Bundesliigan kirkkain saksalaistähti on HSG Münchenin 38-vuotias Sonja Pfeilschifter, joka on muun muassa ilmakiväärin naisten kaksikertainen MM-kultamitalisti.

Bundesliigan ottelut ammutaan viisihenkisin joukkuein. Ottelussa joukkueen ykkösampuja kohtaa vastustajan ykkösampujan ja keskinäisen ottelun voittaja saa pisteen. Joukkueen ampujien järjestys määräytyy heidän tuloksiensa perusteella. Kilpailumuotona on 40 laukauksen kilpailu, jossa ampuma-aika on 50 minuuttia, kun normaalissa henkilökohtaisessa kilpailussa ampuma-aika on 75 minuuttia. Koelaukauksiin ja valmistautumiseen on aikaa 10 minuuttia. Jos 40 laukauksen kilpailu päättyy ampujien välillä tasan, paremmuus ratkaistaan kymmenyksittäin tulkattavin yksittäislaukauksen.

Ilmakiväärin Bundesliigan 4. kierros, 8.11.2009, Münster, Saksa:

ABC Münster – SG Hamm 3-2.
Jessica Kregel – Constanze Rotzsch 388-385.
Martina Rave – Melanie Kunz 396-391.
Zoltan Balasz – Mareike Ostkamp 391-394.
Christina Rommel – Tiia Törmälä 390-393.
Pirko Endler – Dana Prüfe 396-382.

SG Hamm on voittanut neljästä ottelustaan kolme. Bundesliigan seuraava kierros ammutaan 21. marraskuuta, jolloin Hamm kohtaa kotiottelussaan KKS Nordstemmenin. Nordstemmenin joukkueessa ampuvat muiden muassa norjalaiset Ole Magnus Bakken ja Ingrid Stubsjoen sekä puolalainen Sylwia Bogacka.

Lisätietoja ilmakiväärin Bundesliigasta löydät täältä: http://www.shootingfan.com/index.html.