Niklas Hyvärinen ampui ilmakiväärillä 389 pistettä sekajuoksuissa Toijalassa
9.11.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Raseborgs Skyttaren 21-vuotias Niklas Hyvärinen ampui ilmakiväärillä huipputuloksen 389 (193+196) pistettä liikkuvan maalin sekajuoksuissa XVII Arvi Tiinuksen muistokilpailuissa Akaan Toijalassa sunnuntaina 8. marraskuuta. Hyvärinen paransi peräti 12 pistettä omaa ennätystään ja jäi vain 3 pistettä seurakaverinsa Krister Holmbergin SE-tuloksesta.

– Edellisen ennätykseni 377 pistettä ammuin SM-kilpailussa Vierumäellä maaliskuussa. Ennen kisaa en olisi uskonut, että pystyn ampumaan näin hyvän tuloksen, raaseporilainen Niklas Hyvärinen totesi.

– Kyllä minä jo ensimmäisellä 20 laukauksen puolikkaalla huomasin, että ammunta sujuu hyvin, mutta en katsonut tulostani. Puolikkaiden välissä oli vain lyhyt tauko, joten siinä ehdin käytännössä ottaa varusteet pois päältä ja pukea uudelleen. Vire säilyi hyvin. Toisen puolikkaan puolivälissä tuli mieleen, että nyt tulee yli 380 tulos, mutta yritin pitää ajatukseni ammunnassa ja vain ampua kisan loppuun.

Niklas Hyvärinen toimii samalla tavalla kuin suurin osa ampujista eli hän ei omaa tai muiden tulosta katsele kisan aikana. Tulostaululle hän katsoo vasta viimeisen laukauksen jälkeen.

Edellisellä ennätyksellään 377 pistettä Niklas Hyvärinen voitti SM-hopeaa maaliskuussa Vierumäki Areenassa Suomen Urheiluopistolla. SM-kisan kruunasi voitto seurakaveri Krister Holmbergista uusinnassa hopeamitalista.

– Tavoitteeni on päästä EM- tai MM-kisaan edustamaan Suomea, kun arvokilpailuedustus on vielä kokematta. Vähän harmitti, että en päässyt Suomen joukkueeseen kotikisoihin Vierumäelle, mutta oikea mies siellä oli Krister Holmbergin ja Vesa Saviahteen kanssa kolmantena ampujana, kun Staffan Holmström otti hopeaa pienoiskiväärin sekajuokuissa, Hyvärinen sanoo.

Liikkuvan maalin ampujilla on tarjolla kaksi arvokilpailua ensi vuonna. He kilpailevat ilma-aseiden EM-mitaleista Norjan Meråkerissa 7.-14. maaliskuuta sekä ilma- ja ruutiaseiden MM-mitaleista Saksan Münchenissä 29. heinäkuuta – 11. elokuuta.

XVII Arvi Tiinuksen muistokilpailujen täydelliset tulokset löydät täältä: http://www.ammuntatulokset.fi/2009/2009110708_akaa/index.htm.

Kisajärjestäjä Toijalan Urheiluampujien nettisivut löydät täältä: http://www.tua.fi/.