Tiia Törmälä ampui liigaennätyksellään neljännen voittonsa ilmakiväärin Bundesliigassa
21.11.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiia Törmälä ampui neljännen voittonsa ilmakiväärin Bundesliigassa Saksan Hammissa lauantaina 21. marraskuuta. SG Hammin joukkueessa kilpaileva Törmälä voitti KKS Nordstemmenin Kirsten Möllerin ylivoimaisesti pistein 396-389. KKS Nordstemmen voitti 3-2 Bundesliigan viidennen kierroksen ottelun Hammin kotiareenalla. Toisen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Hamm on voittanut kolme ottelua.

19-vuotias raumalainen Tiia Törmälä ampui liigaennätyksensä ja ylivoimaisen voiton uransa viidennessä ottelussa Bundesliigassa. Hän voitti Kirsten Möllerin pistein 396-389. Törmälän sarjat olivat 98, 100, 99 ja 99.

– Olen ihan tyytyväinen tulokseen, vaikka jokainen ysi harmittikin kovasti, koska ne olisivat olleet täysin ammuttavissa kymppiin. Ensi kerralla taas uudestaan. Kuntokin on vähän noussut, mutta enemmän oli kiinni siitä, että olen tottunut tähän bundesliigan menoon, hän kuvaili kisaansa, jossa hän paransi liigaennätystään kolmella pisteellä.

– Joukkueen puolesta vähän harmittaa, ettei saatu varmistettua finaalipaikkaa. Uusi yritys on kolmen viikon päästä.

Tiia Törmälä ampui SG Hammin kotiareenalla ottelun parhaan tuloksen 396 pistettä. Nordstemmenin David Kroll pääsi pisteen päähän.

– Tunnelma oli hieno kotiottelussa. Yleisö oli todella mukana koko kisan ajan. Palkinnoksi ottelun parhaasta tuloksesta sain lahjakortin kauneushoitolaan ja Waltherin repun. Mareike Ostkamp ampui ensimmäisenä satasen sarjan ja sai viiden litran kaljatynnyrin. Että tällaisia kannustimia tällä kertaa.

Ilmakiväärin Bundesliigassa kilpailee yhteensä 16 viisihenkistä joukkuetta, jotka on jaettu pohjois- ja etelälohkoon. Molemmissa lohkoissa on 8 joukkuetta. Ensimmäisessä vaiheessa, vuoden 2009 aikana neljänä viikonloppuna jokaisella joukkueella on 7 ottelua. Molempien lohkojen neljä parasta pääsee finaaliin, joka ammutaan helmikuussa. Kaksi viimeistä ilmakiväärin mestaruutta on voittanut SG Coburg.

Bundesliigan ottelut ammutaan viisihenkisin joukkuein. Ottelussa joukkueen ykkösampuja kohtaa vastustajan ykkösampujan ja keskinäisen ottelun voittaja saa pisteen. Joukkueen ampujien järjestys määräytyy heidän tuloksiensa perusteella. Kilpailumuotona on 40 laukauksen kilpailu, jossa ampuma-aika on 50 minuuttia, kun normaalissa henkilökohtaisessa kilpailussa ampuma-aika on 75 minuuttia. Koelaukauksiin ja valmistautumiseen on aikaa 10 minuuttia. Jos 40 laukauksen kilpailu päättyy ampujien välillä tasan, paremmuus ratkaistaan kymmenyksittäin tulkattavin yksittäislaukauksen.

Ilmakiväärin Bundesliigan 5. kierros, 21.11.2009, Hamm, Saksa:

KKS Nordstemmen – SG Hamm 3-2
Stine Andersen – Mareike Ostkamp 393-394
Henrik Borchers – Melanie Kunz 392-390
Kirsten Möller – Tiia Törmälä 389-396
David Kroll – Constanze Rotzsch 395-390
Carsten Feldhaus – Dana Prüfe 390-383

SG Hamm on voittanut viidestä ottelustaan kolme. Bundesliigan kuudes ja seitsemäs kierros ammutaan 12.-13. joulukuuta, jolloin Hamm kohtaa SV Dorndorfin ja ST Hubertus Elsenin. Viimeisen kisaviikonlopun järjestävä Elsen johtaa pohjoislohkoa.

Lisätietoja ilmakiväärin Bundesliigasta löydät täältä: http://www.shootingfan.com/index.html.