Krister Holmberg toinen ja Vesa Saviahde kolmas liikkuvan maalin Swedish Cupissa
4.1.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Krister Holmberg ampui toiseksi ja Vesa Saviahde kolmanneksi liikkuvan maalin Swedish Cupissa maanantaina 4. tammikuuta. Ilmakiväärin normaalijuoksujen kultamitaliottelussa Ruotsin Emil Martinsson voitti Holmbergin 6-4. Pronssimitaliottelussa Vesa Saviahde voitti Norjan Espen Krogstadin 6-4. Poikien sarjassa suomalaiset ottivat peräti viisi ensimmäistä sijaa ja kangasalalainen Kymppi-64 neljä ensimmäistä sijaa, kun Sami Heikkilä kukisti kultamitaliottelussa isoveljensä Tomi-Pekka Heikkilän 6-3. Pronssiottelussa Jani Suoranta voitti Jarmo Toivan 6-4. Lisäksi Michaela Qvarnström sijoittui viidenneksi.

Raseborgs Skyttaren 37-vuotias Krister Holmberg ampui 60 laukauksen peruskilpailussa 571 pistettä. Hitaiden juoksujen 30 laukauksella hän sai kasaan 284 ja nopeiden juoksujen 30 laukauksella 287 pistettä.

– Huonot hitaat juoksut ja ihan hyvät nopeat juoksut, inkoolainen Holmberg kommentoi kisaansa.

Peruskilpailun paras oli Ruotsin Emil Martinsson, joka tähtäsi 574 (289+285) pistettä. Martinsson on tunnetumpi Anderssonina, jolla nimellä on voittanut liikkuvan maalin ilmakiväärin normaalijuoksujen MM-kultaa 2009 Heinolassa ja 2008 Tshekin Pilsenissä eli häntä voi pitää mitaliotteluiden erikoismiehenä. Mitaliotteluiden semifinaalissa Krister Holmberg voitti Norjan Espen Krogstadin 6-4 ja hävisi kultamitaliottelussa Martinssonille samoin lukeminen 6-4.

– Mitaliotteluiden ensimmäinen kierros oli hyvä (voitto) ja toinen kierros huono (häviö), Holmberg kuittasi.

Pohjois-Hämeen Ampujia edustava 34-vuotias Vesa Saviahde laukoi peruskilpailussa 566 (288+278) pistettä. Mitaliotteluiden semifinaalissa hän hävisi Emil Martissonille niukasti 6-5 ja voitti pronssiottelussa Espen Krogstadin 6-4.

– Kyllä se oli vähän jäykkää puuhaa. Oikein rentoa ammuntaa en saanut tehtyä ollenkaan. Pronssiottelun voittoon oli kiva päättää, lempääläläinen Saviahde totesi.

Liikkuvan maalin nuorten sarjan kisa oli suomalaisten täydellistä hallintaa, kun suomalaisampujat ottivat viisi ensimmäistä sijaa. Kultamitaliottelussa kohtasivat kangasalalaiset Heikkilän veljekset Sami ja Tomi-Pekka. Tällä kertaa Sami oli parempi 6-3.

Kangasalan Kymppi-64:n Sami Heikkilä laukoi peruskilpailussa 567 (285+282) pistettä, jolla tuloksella olisi ollut miestenkin sarjassa kolmas. Mitaliotteluiden semifinaalissa hän voitti seurakaverinsa Jarmo Toivan ylivoimaisesti 6-0.

– Peruskisaan olen hyvin tyytyväinen. Tulos tuli kyllä vaikean ammunnan kautta. Hitaat juoksut olivat aivan ihmeellistä sähläämistä. Nopeat olivat jo vähän parempaa ammuntaa, mutta helppoa ei ollut sekään. Mitaliottelut olivat ihan hyvää ammuntaa, 16-vuotias Sami kertoi.

Veljensä tavoin Kymppi-64:ää edustava Tomi-Pekka ampui peruskilpailussa 559 (286+273) pistettä. Mitaliotteluiden semifinaalissa hän voitti seurakaverinsa Jani Suorannan 6-2 ja hävisi kultamitaliottelun 3-6.

– Peruskisan tulos jäi tänään vähän alakanttiin. Ammunta oli vähän jäykän tuntuista, mutta ei siinä kuitenkaan mitään suurempia ongelmia ollut. Mitaliottelussa Sami oli yksinkertaisesti parempi. Huomenna katsotaan uudestaan, 19-vuotias Tomi-Pekka sanoi.

Liikkuvan maalin ampujien ohjelmassa on sekä huomenna tiistaina että keskiviikkona ilmakiväärin normaalijuoksujen kilpailua.

Ilma-aseiden 6. Swedish Cup, Sävsjö, Ruotsi.

Liikkuva maali, 60 ls (normaalijuoksut) + mitaliottelut, miehet:
Kultamitaliottelu: Emil Martinsson SWE – Krister Holmberg FIN 6-4.
Pronssimitaliottelu: Vesa Saviahde FIN – Espen Krogstad NOR 6-4.
Semifinaalit: Martinsson – Saviahde 6-5 ja Holmberg – Krogstad 6-4.

Peruskilpailu: 1) Emil Martinsson SWE 574, 2) Krister Holmberg FIN 571, 3) Espen Krogstad NOR 566 (20 sisäkymppiä), 4) Vesa Saviahde FIN 566 (19), 5) Niklas Bergström SWE 563, 6) Erik Holmberg FIN 555, 7) Staffan Holmström FIN 552, 8) Matti Suoranta FIN 550, …10) Paavo Myllymäki FIN 544, 11) Niklas Hyvärinen FIN 542, 12) Vesa-Matti Sallinen FIN 517, …14) Jukka-Pekka Jokela FIN 506.

Liikkuva maali, 60 ls (normaalijuoksut) + mitaliottelut, pojat:
Kultamitaliottelu: Sami Heikkilä FIN – Tomi-Pekka Heikkilä FIN 6-3.
Pronssiottelu: Jarmo Toiva – Jani Suoranta 4-6.
Semifinaalit: Sami Heikkilä – Toiva 6-0 ja Tomi-Pekka Heikkilä – Suoranta 6-2.

Peruskilpailu: 1) Sami Heikkilä FIN 567, 2) Tomi-Pekka Heikkilä FIN 559, 3) Jani Suoranta FIN 533, 4) Jarmo Toiva FIN 523, 5) Michaela Qvarnström FIN 509.

Täydelliset tulokset löytyvät Swedish Cupin nettisivustolta osoitteesta http://www.swedishcup.nu/.