Krister Holmberg kolmas liikkuvan maalin Swedish Cupissa, Jani Suoranta poikien yllätysvoittaja
5.1.2010 klo 12:00

Krister Holmberg ampui kolmanneksi liikkuvan maalin Swedish Cupin toisena kilpailupäivänä Ruotsin Sävsjössä tiistaina 5. tammikuuta. Holmberg voitti normaalijuoksujen pronssimitaliottelussa Norjan Espen Krogstadin niukasti 6-5. Kultamitaliottelussa Ruotsin Niklas Bergström voitti maanmiehensä Emil Martinssonin ylivoimaisesti 6-0. Vasta 15-vuotias Jani Suoranta yllätti voittamalla poikien kilpailun. Hän löi kultamitaliottelussa Sami Heikkilän 6-5 ja semifinaalissa Tomi-Pekka Heikkilän 6-3.

Raseborgs Skyttaren 37-vuotias Krister Holmberg ampui 60 laukauksen peruskilpailussa 569 (hitaat juoksut 284 + nopeat juoksut 285) pistettä. Swedish Cupin ensimmäisenä kilpailupäivänä hän ampui peruskilpailussa 571 (284+287) pistettä.

– Samanlainen kisa oli kuin eilen. Hitaisiin juoksuihin kun saisi jotakin tolkkua, niin olisi paljon mukavampia aloittaa nopeat, inkoolainen Holmberg kommentoi kisaansa.

Holmberg kohtasi mitaliotteluiden semifinaalissa Ruotsin Emil Anderssonin, joka oli tällä kertaa parempi 6-3. Pronssiottelussa Holmberg voitti Norjan Espen Krogstadin 6-5.

Liikkuvan maalin normaalijuoksujen nuorten sarjan kisa oli tänäänkin suomalaisten täydellistä hallintaa, kun suomalaisampujat ottivat viisi ensimmäistä sijaa. Kisan yllätys oli Kangasalan Kymppi-64:n Jani Suorannan voitto.

– Ensimmäinen ulkomaan kilpailureissu ja toinen normaalijuoksujen kisa, niin kyllä nyt on fiilikset katossa voiton jälkeen, 15-vuotias kangasalalainen Jani Suoranta hehkutti kisan jälkeen.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun voitin Heikkilän mitaliottelussa, ja vielä molemmat samassa kisassa. Peruskisankaan tulos ei enää ollut kaukana 550:stä. Ennätykseni (549) ammuin Turussa (joulukuun puolivälissä). Tänään jäin siitä pisteen. Normi valmistautuminen, mutta parempi itseluottamus poikia vastaan.

Liikkuvan maalin ampujien ohjelmassa on huomenna keskiviikkona kolmas ilmakiväärin normaalijuoksujen kilpailu.

Ilma-aseiden 6. Swedish Cup, 4.-6.1.2010, Sävsjö, Ruotsi.