Matti Viljakainen vuoden 2009 sotilasvalmentaja
22.1.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Puolutusvoimat palkitsi kiväärivalmentaja Matti Viljakaisen vuoden 2009 sotilasvalmentajana Pääesikunnassa Helsingissä torstaina 21. tammikuuta. 51-vuotias säkyläläinen Majuri Viljakainen työskentelee Satakunnan Aluetoimistossa ja toimii sotilasampujien kiväärijoukkueen valmentajana.

Suomalaiset kivääriampujat menestyivät hyvin 44. sotilaiden MM-kilpailussa Kroatian Zagrebissa elokuussa, kun kapteeni Jussi Puustinen voitti vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun ja Suomen joukkue yliluutnantti Henri Häkkinen, luutnantti Kimmo Tulonen ja kapteeni Jussi Puustinen ampui toiseksi vakiokiväärin 3×20 laukauksen pika-ammunnan kilpailussa.

Puolustusvoimat palkitsi vuoden 2009 sotilasurheilijana meri5-ottelija Terhi Pyyhtiä-Sassin. Ylikersantti Pyyhtiä-Sassi voitti viime vuonna meri5-ottelun maailmanmestaruuden jo neljännen kerran peräkkäin. Meri5-ottelun osalajit ovat esteuinti, pelastusuinti, esterata, merimiestaito ja amfibiomaastojuoksu. Lajin MM-mitaleista on kilpailu 46 kertaa.