Keskisuomalaiset ampumaseurat avasivat Keski-Suomen Ampujien johdolla ilma-aseradan Tikkakoskella
22.2.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Keskisuomalaiset ampumaseurat avasivat Keski-Suomen Ampujien johdolla ilma-aseradan Tikkakoskella sunnuntaina 21. helmikuuta. KSA on tehnyt vuokrasopimuksen JYKES Kiinteistöt Oy:n kanssa Tikkakosken Teollisuustalolla sijaitsevasta hallitilasta.

Tikkakosken Teollisuustaloon on alueen seurojen voimin kunnostettu 15-paikkainen harjoitusrata ammunnan harrastajien tarpeisiin. Aikaisemmin seuralla on ollut käytössään kaksi viikoittaista harjoitusvuoroa Kuokkalan Graniitissa.

– Nyt harjoittelumahdollisuudet moninkertaistuvat ja pystymme tarjoamaan riittävästi harjoitteluaikaa aktiivisesti kilpaileville ampujille iloitsee KSA:n puheenjohtaja Markku Uusitalo.

Tavoitteena nuorten esiinmarssi

– Uuden ilma-aseradan avaaminen parantaa erityisesti nuorten ampujien mahdollisuuksia harjoitella ja on mitä parasta nuorisotoimintaa, kertoo KSA:n puheenjohtaja Markku Uusitalo, joka on elvyttänyt vanhan harrastuksensa oman pojan kiinnostuksen myötä.

Seuran yhtenä tehtävänä on opettaa nuoria käsittelemään aseita turvallisesti. Harrastus on turvallisinta aloittaa ilma-aseella.

– Tähän tarjoutuu nyt entistä paremmat mahdollisuudet. Voimme ottaa joustavasti vastaan esimerkiksi koululuokkia, jotka haluavat tutustua ammuntaan harrastuksena, Markku Uusitalo sanoo.

– Ampumaharrastuksen aloittaminen ilma-aseella on turvallista ja se antaa valmiuksia joustavaan siirtymiseen ruutiaseisiin. KSA on vuosia pyörittänyt nuorille ampumakoulua Kuokkalassa.

Alueen seurojen yhteistyöllä kilpailijoille lisää harjoittelumahdollisuuksia

Kilpaileville jäsenilleen seurat haluavat tarjota entistä paremmat harjoittelumahdollisuudet. Joustavuus ja avoimuus ovat radan parhaat puolet.

– Kerrankin meillä on myös esteettömäksi rakennettu rata, riemuitsee Uusitalo.

– Autolla pääsee rakennuksen ovelle, mistä pääsee hissillä suoraan sisälle ratatiloihin. Näin myös vammaisampujille on loistavat harjoittelumahdollisuudet. Suunnitelmissa on muun muassa inva-WC:n rakentaminen tiloihin.

Ratahanke on tuonut uutta virtaa myös alueen seurojen väliseen yhteistyöhön. Laitteet ovat lainassa Muuramen Urheilijoilta ja radan käytännön toimista ehkä suurimman vastuun kantavat "paikalliset" – Tikkakosken Ampujat – yhteisen ongelman ratkaiseminen luo perusteet tasa-arvoiseen yhteistyöhön.

Viralliset avajaislaukaukset radalla ampui paralympiavoittaja Minna Leinonen.

Keski-Suomen Ampujien nettisivut: http://www.nic.fi/~kesampuu/

Tikkakosken Ampujien nettisivut: http://www.lipas.net/~tia/index.php

Lisätietoja:
Keski-Suomen Ampujat, Markku Uusitalo, 0400 649 621
Tikkakosken Ampujat, Juhani Öhman, 050 60785