SM-kisa kerää huippuampujat taas Vierumäelle
18.3.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden Suomen mestaruuskilpailut kokoaa maamme kivääri- ja pistooliampujat tavoittelemaan Suomen mestaruuksia Vierumäelle, Suomen Urheiluopistolle, Vierumäki-Areenaan perjantaista sunnuntaihin 19. –21. maaliskuuta. Kisajärjestäjänä toimii Lahden Ampumaseura.

Kirkkaimpina ampujatähtinä Vierumäki-Areenassa on nähtävissä muun muassa Pekingin olympialaisissa 2008 pronssimitalin ilmakiväärillä saavuttanut hollolalainen Henri Häkkinen, joka aloittaa SM-kilpailunsa lauantaina kello 11.15. Häkkisen sarjassa eli ilmakiväärin Y-sarjassa Suomen mestaruutta tavoittelee 74 ampujaa, joista kahdeksan parasta pääsee klo 14.00 alkavaan finaaliin ratkomaan lopullisesti kenestä tulee Suomen mestari.

Naisten kello 9.00 alkavassa ilmakiväärierässä samana päivänä, lauantaina, ampuu hollolalainen Hanna Etula, joka ei vielä Pekingissä olympiamitalia saavuttanut, vaikka hankkikin Suomen kiväärinaisille paikan Pekingin olympialaisiin EM-hopeallaan Ranskassa vuonna 2007. EM-hopea Etulalla on myös viime syksyltä, 2009, pienoiskiväärin 60 laukausta makuukilpailusta. Naisten ilmakiväärimestaruudesta taistelee 40 ampujaa, ja heistä kahdeksan parasta mittelee klo 11.30 alkavassa finaalissa naisten mestaruudesta.

Yleisöllä on kilpailuihin vapaa pääsy. Kilpailut alkavat joka päivä klo 9.00.

Perjantaina 19.3. ampuvat ilmakivääreillä ja ilmapistooleilla seniorit, miehet 50-70-vuotta ja 50-vuotiaat naiset, sekä liikunta- että näkövammaiset.

Lauantaina 20.3. vuorossa ovat miehet ja naiset, jotka ampuvat ilmakiväärin ja –pistoolin sekä liikkuvan maalin normaalijuoksujen kilpailut. Suomen mestaruudet ratkovat finaalit alkavat kello 11.30 naisten ilmakiväärin finaalilla. Miesten ilmakiväärin finaali on kello 14.00. Naisten ilmapistoolin finaali alkaa kello 17.30 ja miesten ilmapistoolin finaali käydään kello 19.45. Liikkuvan maalin jännittävä finaali, Medal Match, alkaa kello 16.00.

Sunnuntaina 21.3. ampuvat ilmakiväärillä ja –pistoolilla 16-24-vuotiaat nuoret. Myös liikkuvan maalin sekajuoksujen mestaruuksista kilpaillaan ja mestaruuksia tavoittelevat miehet, naiset ja nuoret. Nuorten finaaleja ammutaan yhteensä kuusi, kaksi ilmapistoolilla ja neljä ilmakiväärillä. Finaalit alkavat kello 11.00 N20-sarjan ilmapistoolifinaalilla ja viimeinen finaali on ilmakiväärin Y20-sarjan finaali, joka aloitetaan kello 17.30.

Teksti : Sirpa Papinaho

Lisätietoja kilpailusta: http://www.lahdenampumaseura.fi/kilpailut/ilma-aseiden_sm_2010/

Erkki Häkkinen, kilpailun johtaja, erkki.hakkinen@pp.inet.fi

Sari Hyytiäinen, Lahden Ampumaseuran puheenjohtaja, s.hyytiainen@phnet.fi