Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka pääsivät lentämään Pekingistä Suomeen, kisa jäi ampumatta
22.4.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hanna Etula ja Marjo Yli-Kiikka pääsivät alkuperäisen matkustusaikataulun mukaisesti Finnairin lennolle Pekingistä Suomeen tänään torstaina 22. huhtikuuta. He eivät ehtineet ampua pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailua, joka siirrettiin torstaiaamuksi Kiinassa keskiviikkona olleen kansallisen surupäivän vuoksi. Suomalaisten lisäksi myös sveitsiläiset, saksalaiset, ruotsalaiset, slovakit ja serbit joutuivat jättämään kisan ampumatta matkustusaikataulunsa vuoksi. Kiinalaiset ottivat pienoiskiväärin asentokilpailussa kaksoisvoiton, kun Liuxi Wu ampui voiton 685,2 (587+98,2) pisteellä ja Chengyi Wang toisen sijan 683,1 (584+99,1) pisteellä.

– Tytöt ovat kotimatkalla! iloitsi Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi torstaiaamulla.

– Muutaman muunkin maan naisjoukkueet joutuivat lähtemään. Jenkit saivat uudet liput hankittua molemmille naisampujilleen ja he pääsivät ampumaan. Tonnin maksoi kuulemma kappale. Meillä ei olisi ollut mahdollisuutta siirtää lähtöä tällä kertaa.

Finavian tietojen mukaan Finnairin Pekingin-kone on laskeutumassa kello 15.06 Helsinki-Vantaan lentokentälle. Suomen Matkatoimisto tiedotti aamulla: ”Finnair lentää tänään Pekingistä, Shanghaista, Tokiosta ja Osakasta Suomeen. Laskeutumiskentät varmistuvat lentokenttien aukiolon mukaan.”

Kansallinen surupäivä siirsi ampumaurheilun maailmancupin kilpailuja Pekingissä keskiviikkona 21. huhtikuuta. Keskiviikoksi aikataulutetut kilpailut ammuttiin tänään torstaina, mikä vuoksi Hanna Etulan ja Marjo Yli-Kiikan osallistuminen pienoiskiväärin asentokilpailuun peruuntui. Kiinalaiset viettivät surupäivää 14. huhtikuuta tapahtuneen maanjäristyksen uhrien muistolle. Qinghain maakunnassa läntisessä Kiinassa tapahtuneessa järistyksessä kuoli yli 2000 ihmistä.

Joensuun Ampujien Henri Häkkinen kilpailee pienoiskiväärin 3×40 laukauksen kilpailussa perjantaina. Häkkinen ja Hirvi ovat matkustamassa Suomeen lauantaina.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan myös Suomen trap-joukkueen piti kilpailla Pekingissä ja matkustaa kisapaikalle viime maanantaina, mutta lento peruuntui. Satu Mäkelä-Nummelan oli tarkoitus kilpailla naisten trapissa perjantaina. Ari Jokisen, Veli-Matti Matikaisen, Joni Granqvistin ja Juho Hannosen oli tarkoitus kilpailla miesten trapissa perjantaina ja lauantaina.