Olympiameloja Olli Kolehmainen opiskeli Matti Nummelan haulikkokoulussa
7.5.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiameloja Olli Kolehmainen opiskeli haulikkovalmentaja Matti Nummelan haulikkokoulusssa Orimattilassa torstaina 6. toukokuuta. Edelleen hyvässä kunnossa oleva Kolehmainen harjoitteli kuutisen tuntia ja paransi suorituksiaan pitkin päivää.

Olli Kolehmainen on edustanut Suomea olympialaisissa kaksi kertaa. Hän meloi kajakkikaksikossa veljensä Mikon kanssa 1988 Soulissa Etelä-Koreassa ja 1992 Barcelonassa Espanjassa. Soulissa he karsiutuivat välierässä sekä 2500 metrin että 1000 metrin kisassa. Barcelonassa he karsiutuivat välierässä 500 metrin matkalla. Mikko voitti Barcelonassa olympiakultaa kajakkiyksikössä.

Matti Nummela on edustanut Suomea olympialaisissa kolme kertaa: 1984 Los Angelesissa, 1988 Soulissa ja 1992 Bacelonassa. Näin hän ja Olli Kolehmainen ovat olleet kaksi kertaa samassa olympiajoukkueessa. Nummela oli Soulin trapissa kahdeksas.

Olli ja Mikko Kolehmainen ovat suorittaneet varusmiespalveluksensa Urheilukoulussa 1988-1989. Vuoden 1988 saapumiserä oli ainakin urheilullisesti kovatastoinen, kun joukossa olivat Kolehmaisen lisäksi muiden muassa Mika Häkkinen, Kimmo Kinnunen, Valentin Kononen ja Janne Salmi – lajinsa maailmanmestareita kaikki. Matti Nummela toimi tuolloin kouluttajana Urheilukoulussa.

Katso Olli Kolehmaisen haastattelu täältä.