Satu Mäkelä-Nummela ampui hyvällä tuloksella viidenneksi kutsukilpailussa Englannissa
23.5.2010 klo 12:00

Satu Mäkelä-Nummela paukutti hyvällä tuloksella 212 (190+22) viidenneksi trapin 53. British Grand Prix -kilpailussa Dorchesterissa Englannissa sunnuntaina 23. toukokuuta. Mäkelä-Nummela oli ainut nainen, joka ampui 200 kiekon kisan finaalissa. Perinteisen kilpailun voitti Ison-Britannian John Ferguson MacDonald 218 (194+24) kiekolla. Suomen Ari Jokinen ampui 189 kiekolla seitsemänneksi ja jäi vain kiekon kuuden parhaan finaalin uusinnasta.

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela ampui hyvän ja tasaisen kilpailun. Lauantain neljän sarjan jälkeen hän oli tuloslistalla viidentenä ammuttuaan 24, 23, 25 ja 23 kiekon sarjat. Tänään sunnuntaina hän rikkoi peruskilpailun neljällä sarjalla 24, 22, 24 ja 25 kiekkoa ja lähti finaaliin viidentenä. Finaalissa hän osui 22 kiekkoon ja säilytti sijoituksensa.

– Kyllä miesten kanssa finaalissa ampuminen oli kylmää kyytiä. Olihan se vähän toisenlaista kuin naisten sarjassa. Kyllähän se finaali kestikin, kun miehet jahkasivat ja jahkasivat vaikka kuinka kauan, Satu Mäkelä-Nummela kuvaili.

– 22 kiekkoa on hyvä finaalitulos. Taisin ampua vasta 12. kiekon ohi. Jokaisen finaalin ampuminen on mukavaa ja tavallaan eteenpäin menoa kokemuksena seuraavaa finaalia varten.

Trapin 53. British GP -kisa ammuttiin Dorchesterin ampumaurheilukeskuksessa, jossa kilpailtiin haulikkolajien maailmancup 13.-19. toukokuuta. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 39-vuotias Satu Mäkelä-Nummela harjoitteli hienoilla radoilla ahkerasti maailmancupin jälkeen.

– Torstaina harjoittelin kuusi sarjaa ja perjantaina ennen kisaa mätin kahdeksan sarjaa. Perjantain harjoitussarjojen tulos oli 191 eli kiekon parempi kuin kisassa. Tavallaan kisakin oli harjoittelua. Tykkään harjoitella ihan reilusti, orimattilalainen Mäkelä-Nummela kertoi. Maailmancupissa hän oli 14:s 67 (23+21+23) kiekolla.

– Nyt kisassa kulki tasaisen hyvin. Yksi 22 kiekon sarja oli sellainen raapaisu.

Trapin 53. British Grand Prix, 200 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) John Ferguson MacDonald Iso-Britannia 218 (194+24), 2) Carl Exton Iso-Britannia 216 (193+23), 3) Derek Burnett Irlanti 214 / 2 uusinnassa kolmannesta sijasta (193+21), 4) Aaron Heading Iso-Britannia 214 / 1 (191 +23), 5) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 212 (190+22), 6) OT Maclean 209 (190+19), 7) Ari Jokinen Suomi 189 (22+23+24+24+22+25+24+25).