Satu Mäkelä-Nummelan tavoitteena tasainen suoritus EM-kisoissa
24.6.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kahden vuoden takainen trapin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela tavoittelee Venäjän Kazanissa järjestettävistä haulikkolajien EM-kisoista tasaista suoritusta. Lähden hakemaan seiskalla alkavaa tulosta, hän sanoi juhannusviikon alussa.

Satu Mäkelä-Nummela matkustaa Venäjän Kazaniin torstaina. Hänen kilpailunsa on EM-kisojen avauspäivänä sunnuntaina eli kesäkuun 27. päivänä.

– Juhannus menee Venäjällä eli minulla ei ole juhannuksenvietto-ongelmia. Viime vuoden juhannus oli pitkästä aikaa sellainen, ettei minulla ollut kisoja, hän sanoi tiistaina, jolloin hän oli vielä töissä.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela, 39, voitti trapin olympiakultaa Pekingissä kaksi vuotta sitten tuloksella 91 (70+21). Toukokuussa Dorchesterissä järjestetyssä maailmancupissa hän ampui tuloksen 67. Viime vuonna hän ampui ME-tuloksen 74.

– EM-kisoissa tuloksen pitäisi alkaa seiskalla. Siihen vaaditaan kolme erinomaista sarjaa eikä yhtään ”sirkussarjaa”. Tasaista suoritusta siis haen enkä ole tahallaan koskaan ohi ampunut, hän nauroi.

– Olen ampunut harjoituksissa hyvin, ja niiden perusteella minulla pitäisi olla seiskalla alkavaan tulokseen hyvät mahdollisuudet. Kisassa se on pääkopasta kiinni: jos alan ajatella lämpimiä, metsään menee. Pitää vaan laskea menemään.

Mäkelä-Nummela sanoo lähtevänsä EM-kisoihin myös iloisin ja hyvin mielin, vaikka tekniikkaongelmia on ollut.

– Jalkoja on veivattu itään ja länteen. Katsotaan sitten, missä asennossa ammun. Olosuhteista en tiedä mitään.

Kazanin EM-kisat ovat Mäkelä-Nummelalle myös hyvä välietappi matkalla kohti kauden päätavoitetta eli heinä-elokuussa Saksan Münchenissä järjestettäviä MM-kisoja.

– EM-kisat ovat erinomainen tapahtuma tähän saumaan. Nyt näkee Euroopan tason. Kilpailu on aina kova paikka, ja se myös opettaa aina. Lähden Kazaniin painimaan ihan tosissaan, sillä Euroopastakin löytyy kovia ampujia.

Teksti: Lassi Palo