Satu Mäkelä-Nummela neljäs EM-kisoissa
27.6.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kahden vuoden takainen trapin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela sijoittui neljänneksi Venäjän Kazanissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa. Mäkelä-Nummela rikkoi 87 (68+19) kiekkoa.

EM-kisojen avauspäivänä käydyn kilpailun Euroopan mestaruuden voitti Saksan Susanne Kiermayer 93 (69+24) kiekolla. Kiermayer, 41, on kokenut ampuja, sillä hän on mm. saavuttanut trapissa hopeaa Atlantan olympialaisissa vuonna 1996.
Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Satu Mäkelä-Nummela rikkoi EM-kisojen peruskilpailussa 68 (24+23+21) kiekkoa. Hän hävisi tiukan kamppailun pronssimitalista lopulta uusinnassa Saksan Jana Beckmannin kanssa, kun tämä osui ensimmäisellään ja Mäkelä-Nummela ei.
– Neljäs sija on se tylsin sijoitus, koska siitä ei jää mitään käteen. Kisa oli kyllä muuten ihan kohtuullinen, Mäkelä-Nummela sanoi.
Kilpailun aikana oli erittäin kuuma, sillä lämpöasteita oli peräti 40. Olosuhteet olivat muuten hyvät.
– Ehkä kuumuus alkoi vaikuttaa viimeisiin sarjoihin. Mutta ihan kiva oli päästä finaaliin, joka on aina erilainen kisa. Ja oli tämä taas hyvää opetusta. Pitää vaan treenata lisää.
Kazanin EM-kisat olivat Mäkelä-Nummelalle, 39, myös hyvä välietappi matkalla kohti kauden päätavoitetta eli heinä-elokuussa Saksan Münchenissä järjestettäviä MM-kisoja. Kyseessä ovat Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kaikkien lajien 50. MM-kilpailut, jotka alkavat 29. heinäkuuta ja päättyvät elokuun 11. päivänä. Naisten trap on ohjelmassa kisojen avauspäivänä.
Mäkelä-Nummela lähti Kazaniin hakemaan tasaista suoritusta ja ”seiskalla alkavaa tulosta”. Sitä ei nyt tullut.
– Mutta seuraavassa kilpailussa se pitää jo tulla, hän sanoi.
Mäkelä-Nummela harmitteli myös sitä, että kisajärjestelyt eivät ole sujuneet kaikilta osin moitteitta.
– Lähdin tyhjällä vatsalla ensimmäiseen sarjaan, koska aamupalaa ei ollut tarjolla. Päivän aikana saimme kyllä jotain syötävää, mutta aamulla en syönyt mitään.
Mäkelä-Nummela lähtee Kazanista jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä takaisin kotiin, missä hän on maanantaina.
Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen, 28, sijoittui EM-Kazanissa 29:nneksi. Hän rikkoi 57 (18+18+21) kiekkoa.
Antikainen kuului niiden suomalaisten joukkoon, joka antoi Kazanissa lisänäyttöjä järjestettäviä MM-kisoja varten. Antikainen oli valittu ehdollisesti MM-kisojen trapiin.
– Minun MM-näkymäni ovat nyt historiaa, Müncheniin en pääse. Täällä oli näytön paikka, mutta sössin mahdollisuuteni, hän sanoi.
Antikaisen harjoitukset sujuivat kisaa edeltävänä päivänä eli lauantaina hyvin, mutta itse kisa ei.
– Harjoitukset menivät tosi kivasti, mutta en tiedä mikä kilpailussa sitten tökki. Olosuhteet olivat kyllä hyvät: lämpöasteita huiman paljon ja pilvetön taivas. Harjoitukset jatkukoot, Antikainen sanoi.
Miesten trapin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen (50 kiekkoa) Veli-Matti Matikainen on 25:ntenä rikottuaan 47 kiekkoa. MM-kisoihin ehdollisesti valittu Sibbo Skyttegillen Matikainen antaa myös lisänäytön Kazanin EM-kilpailussa. Lahden Ampumaseuraa edustava Ari Jokinen ampui tuloksen 46 ja on 30:na.
Miesten kilpailu jatkuu huomenna, jolloin ammutaan peruskilpailun 75 kiekkoa ja 25 kiekon finaali.  

Haulikkolajien EM-kilpailut, Kazan, Venäjä 27.6.-3.7.2010.
Trap, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali, naiset: 1) Susanne Kiermayer Saksa 93 (69+24), 2) Zuzana Stefecekova Slovakia 88 (69+19), 3) Jana Beckmann Saksa 87 (68+19 / 1 uusinnassa pronssimitalista), 4) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 87 (68+19), 5) Maria Volkova Venäjä 86 (69+17), 6) Alessandra Perilli Italia 85 (68+17), … 29) Noora Antikainen Suomi 57 (18+18+21).
Trap, 1/2 kilpailupäivän 50 kiekkoa, miehet: 1) Alberto Fernandez Espanja 50 (25+25), 2) David Kostelecky Tshekki 49 (24+25), 3) Ivo Kompan Slovenia 49 (25+24), … 25) Veli-Matti Matikainen Suomi 47 (24+23), … 30) Ari Jokinen Suomi 46 (23+23).