Simo Köylinen 11:s kaksoistrapin EM-kisoissa, Teemu Jutila seitsemäs poikien kilpailussa
30.6.2010 klo 12:00

Simo Köylinen sijoittui yhdenneksitoista miesten kaksoistrapissa haulikkolajien EM-kisoissa Venäjän Kazanissa. Teemu Jutila oli poikien kilpailussa seitsemäs. Köylinen rikkoi 133 (43+46+44) kiekkoa. Jutila ampui tuloksen 114 (42+37+35).

Miesten Euroopan mestaruuden voitti Italian Francesco D´Aniello 191 (143+48) kiekolla ja poikien Slovakian Filip Praj 180 (134+46) kiekolla.

D´Aniello, 41, voitti Pekingissä kaksi vuotta sitten olympiahopeaa. Lisäksi hän on voittanut kaksi henkilökohtaista maailmanmestaruutta.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Simo Köylinen, 33, valittiin juhannusviikolla ehdollisesti heinä-elokuussa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Hän antoi nyt Suomen Ampumaurheiluliiton vaatiman lisänäytön kisoja varten.

– Kisoihin pääsen, hän kertoi.

Saksan Münchenissä järjestettävät kisat ovat Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kaikkien lajien 50. MM-kisat, jotka alkavat 29. heinäkuuta ja päättyvät elokuun 11. päivänä.

Köylinen ei ollut lainkaan tyytyväinen EM-suoritukseensa.

– Viimeisessä sarjassa olin finaalivauhdissa. Ammunta kulki, mutta sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä lipsahti, hän sanoi.

– Tuuli oli puuskittainen, ja kiekot nousivat. Samoja ongelmia oli toki muillakin. Uusimaan olisi päässyt 139:lla, Köylinen harmitteli.

Kalajoella asuva ja Ruotsalon Metsästysyhdistystä edustava Jutila, 19, oli mukana ensimmäisen kerran kansainvälisissä arvokilpailuissa.

– Huonoltahan tuo tuntuu, kun en osunut. Kova tuuli vaikeutti ampumista, hän kertoi.
Poikien kilpailussa oli mukana kahdeksan osanottajaa. Finaaliin olisi vaadittu tulos 125.

Haulikkolajien EM-kilpailut, Kazan, Venäjä 27.6.-3.7.2010
Kaksoistrap, 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali, miehet: 1) Francesco D´Aniello Italia 191 (143+48), 2) Peter Wilson Iso-Britannia 187 (140+47), 3) Håkan Dahlby Ruotsi 186 (140+46 / uusinnasta kolmannesta sijasta 6), 4) Vasili Mosin Venäjä 186 (139+47 / 5), … 11) Simo Köylinen Suomi 133 (43+46+44).

Kaksoistrap, 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali, pojat: 1) Filip Praj Slovakia 180 (134+46), 2) Alessandro Chianese Italia 176 (134+42 / uusinnassa toisesta sijasta 6), 3) Artem Nekrasov Venäjä 176 (132+44 / 5), … 7) Teemu Jutila Suomi 114 (42+37+35).

EM-kisajärjestäjien sivut löydät täältä.