Kurki ja Björkbacka hyvässä vireessä Belgradissa
2.7.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nuoret Juho Kurki ja Jaakko Björkbacka onnistuivat pienoiskiväärin 60 laukauksen makuuasennon kilpailussa Belgradin maailmancupissa jälleen hyvin, vaikka finaalipaikka jäikin heille ja myös Henri Häkkiselle haaveeksi.

Kurki oli parhaana suomalaisena 14:s ammuttuaan haastavassa kelissä 595 pistettä. Häkkinen paukutti 591 pistettä ja oli 41:s, Björkbacka puolestaan 589 ja oli 53:s.
”Tänään ammuin samalla taktiikalla kuin eilen. Ammunta onnistui hyvin, mutta muutaman kerran tuuli pääsi yllättämään. Cup-reissu onnistui melkeinpä yli odotusten”, 18-vuotias kankaanpääläinen Kurki summasi.
Myös toinen juniori, 17-vuotias alajärveläinen Björkbacka kuvasi kilpailuaan ”aika perusammunnaksi”, mutta olisi toivonut hieman parempaa tulosta.
”Napakymppejä oli paljon ja ysit olivat todella lähellä. Ensimmäisestä maailmancupin reissusta jäi hyvä kokemus, on hyvä päästä nuorena katsastamaan aikuisten kisoja”, Björkbacka sanoi.

Häkkinen hakee vielä parasta tuloskuntoaan

Kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi kehui junioreiden suorituksia.
”Haastavassa kelissä pojat noudattivat sovittua taktiikkaa hyvin, eikä tullut tyhmiä ysejä ollenkaan. Tuuli oli vaan niin oikukas, että vähän onnea olisi tarvittu lisää”, Hirvi sanoi.
Olympiapronssimitalisti Häkkinen onnistui Belgradissa ilmakiväärillä melko hyvin, vaikka paras terä vielä puuttuukin. Pienoiskiväärillä suoritukset ovat normaalistikin vielä vähän vaihtelevampia.
”Parina viime vuonna hän on siinä kyllä mennyt paljon parempaan suuntaan. Nyt hänellä tuntuu olevan vähän huollon tarvetta, kroppa kaipaa lepoa ja hierontaa, hartianseutu ainakin jumissa. Viikko kotona, sitten SM-kilpailut ja leiri, niin varmasti tulosta taas syntyy”, Hirvi sanoi luottavaisena MM-kisojen lähestyessä.

Naisten kolmikko helposti jatkoon asentokilpailussa

Naisten pienoiskiväärin asentokilpailussa kaikki suomalaisnaiset selviytyivät karsinnasta jatkoon. Ensimmäisessä erässä Marjo Yli-Kiikka tähtäsi 576 (makuu 194 + pysty 191 + polvi 191) pistettä ensimmäisessä erässä, jossa tulos oli 12:nneksi paras. Samassa erässä Hanna Etula ampui 568 (194+184+190) pistettä, joka oli erän 22:nneksi paras. Ensimmäisessä erässä kärki ampui 580. Toisessa erässä oli suomalaisista Pauliin Frilander tähtäsi 569 (197+182+190) pistettä, jolla hän myös selvisi helposti jatkoon lauantaina käytävään peruskilpailuun.

Tulokset:

Pistooli- ja kiväärilajien maailmancup, Belgrad, Serbia:

Miehet:

50 m pienoiskivääri, makuuasento, 60 ls+10 ls:n finaali: 1) Michael McPhail USA 702,8 (599+103,8), 2) Guy Starik Israel 702,2 (597+105,2), 3) Christian Planer Itävalta 701,5 (598+103,5),…14) Juho Kurki Suomi 595,…41) Henri Häkkinen Suomi 591,…53) Jaakko Björkbacka Suomi 589.