KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge avasi MM-kisat
30.7.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kansainvälisen Olympiakomiten puheenjohtaja Jacques Rogge avasi 50.ISSF:n MM-kilpailut historiallisella Marienplatzilla.

Kilpailut avattiin juhlallisesti baijerilaisia perinteitä noudattaen. Ohjelmaan kuului perinteistä saksalaista puhallinmusiikkia, lippulinna kulkue ja tanssiesityksiä. Viralliset ampumaurheilun tervehdykset kuultiin sekä Saksan että Kansainvälisen liiton puheenjohtajilta. Mynchenin pormestari Christian Ule, Baijerin pääministeri Horst Seehofer ja KOK:n saksalainen varapuheenjohtaja Thomas Bach kehuivat Myncheniä erinomaiseksi urheilukaupungiksi, joka heidän mielestään oli paras paikka perinteisen ampumaurheilun lisäksi myös vuoden 2018 talviolympialaisille. Mynchen on 2018 kisojen yksi ehdokaskaupungeista.

Avajaiset saatiin pitää muuten loistavassa säässä, mutta kun KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge tuli avaamaan 50.Ampumaurheilun MM-kilpailut pyyhkäisi raju ukkossadekuuro yli Marienplatzin. Kisa-avaiset saatiin kuitenkin hoidettua saksalaisen tehokkaasti onnellisesti loppuun saakka.

Avaismarssissa Suomen lippua kantoi Pasi Wedman.

MM-kilpailuihin osallistuu ennätykselliset 104 maata ja yli 2600 urheilijaa.