Häkkinen yhdeksäs MM-urakkansa avauslajissa ilmakiväärillä
31.7.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkisen hyvin alkanut kilpailu ilmakiväärillä päättyi MM-kisojen avauspäivänä harmitukseen, kun hän jäi kolmen ampujan uusinnan jälkeen ensimmäisenä ulos finaalista ja sijoittui yhdeksänneksi.

Kaksi muuta uusintaan osallistunutta (Nemanja Mirosavljev Serbia ja Marco De Nicolo) veivät viimeiset loppukilpailupaikat. Häkkinen ampui uusinnassa 47,9, kun De Nicolo vei viimeisen loppukilpailupaikan tuloksella 50,1.
”Loppujen lopuksi aika huono maku jäi suuhun. Shoot-off (uusinta) ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan. Pito oli aivan surkea. Sillä pidolla, joka pyssyssä oli, olisi tarvinnut olla lottoamiseen liittyvää tuuria”, Häkkinen hymähti uusinnan jälkeen.
Maailmanmestariksi ampui Italian Niccolo Campriani tuloksella 702,5 (599+103,5). Peruskilpailussa Häkkinen ampui hyvin 596 pistettä.   Sarjojen pisteet 100, 100, 99, 98, 100 ja 99 toivat aihetta tyytyväisyyteen.
”Peruskilpailu oli pääasiassa hyvää ampumista. Kaksi ekaa sarjaa olivat niin hyvää ampumista mitä pystyy olemaan”, Häkkinen sanoi.
Häkkisen kuuden lajin MM-urakka jatkuu seuraavaksi pienoiskiväärin makuuasennon kilpailun karsinnassa sunnuntaina.