Holmbergille MM-pronssia, liikkuvan maalin pojille joukkuepronssia
3.8.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen mitalitili MM-Münchenissä aukesi tiistaina liikkuvan maalin 10 metrin kilpailussa normaalijuoksuissa. Krister Holmberg voitti miesten kilpailussa pronssia ja sama sijoitus oli Tomi-Pekka Heikkilän, Sami Heikkilän ja Jani Suorannan sijoitus poikien joukkuekilpailussa.

Krister Holmberg voitti MM-pronssia liikkuvan maalin normaalijuoksuissa ilmakiväärin 10 metrin kilpailussa Münchenissä. Holmberg voitti 60 laukauksen peruskilpailun 577 pisteellä (293+284), mutta hävisi neljän ampujan mitaliotteluissa ensimmäisen kohtaamisensa ja ampui sen jälkeen pronssista Korean Pak Myong Wonia vastaan. Holmberg voitti korealaisen 6-2.
”Kyllä pronssi ihan hyvältä maistuu. Enempääkin oli tarjolla, mutta näin tällä kertaa. Eilen (hitaat juoksut) ja tänään (nopeat juoksut) oli ihan hyvää tekemistä, vaikka vähän nopeilla lopussa ote herpaantui (viimeinen sarja 92). Tyytyväinen täytyy olla, en varmaan paljon parempaan pysty”, Holmberg sanoi.
Kilpailun voitti Venäjän Dmitri Romanov, joka voitti Kiinan Yujia Zhain pistein 6-4. Muista suomalaisista Vesa Saviahde oli 16:s 570 pisteellä (290+280) ja Staffan Holmström 26:s tuloksella 557 (287+270). Joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs, vain kahden pisteen erolla pronssin Ukrainalle hävinneenä.

Liikkuvan maalin pojille MM-pronssia, Heikkilä neljäs

Liikkuvan maalin pienoiskiväärin normaalijuoksuissa Suomi ylsi joukkuepronssille ja Tomi-Pekka Heikkilä jäi poikien kilpailussa vain viiden pisteen päähän mitalista tuloksella 558 (281+277). Muut pronssimitalistit olivat yhdeksänneksi sijoittunut Sami Heikkilä 554 (280+274) ja 12:nneksi sijoittunut Jani Suoranta 537 (282+255).
”Vähän vajaaksi tulos jäi, olisi saanut olla muutaman pinnan parempi. Harmittavan lähelle jäin kolmen kärkeä. Vähän liian vähän tuli kymppejä ja liian paljon kaseja, mutta ei tämä mitään katastrofaalistakaan ollut. Se on niin päivästä kiinni”, Tomi-Pekka Heikkilä sanoi toisen päivän nopeiden juoksujen jälkeen.
Valmentaja Ville Häyrinen ei ollut poikien kilpailuun täysin tyytyväinen, mutta totesi miesten ampuneen ihan omalla tasollaan.
"Olisi ollut bonusta, jos olisimme tänään saaneet joukkuemitalin. Ihan hyvä ensimmäinen kisapäivä meille, onneksi on vielä kolme kisaa jäljellä. Eivätköhän pojatkin löydä oman tekemisensä", Häyrinen sanoi.