Salminen harmitteli taas nopeita juoksuja, Talvitie 33:ntena
5.8.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Marika Salminen sijoittui Saksan Münchenissä järjestettävissä ammunnan MM-kilpailuissa 10 metrin liikkuvan maalin 40 laukauksen sekajuoksuissa 13:nneksi tuloksella 359 (174+185).

Kilpailussa oli mukana 18 osanottajaa, ja MM-kultaa vei Kiinan Xue Yan Li tuloksella 390. Myös hopea- ja pronssimitalit menivät Kiinaan, Zeng Jangille (386) ja Li Sulle (382). 

Marika Salmisen MM-urakka päättyi tähän. Keskiviikkona liikkuvan maalin 10 metrin 40 laukauksen normaalijuoksuissa hän oli 22 kilpailijan joukossa 17:s tuloksella 355 (184+171). Tuolloin Salminen sanoi, että ”hitaat menivät ihan kohtalaisesti, nopeat eivät”, ja samaa hän sanoi myös torstain kilpailun jälkeen.

‒ Vaikea sanoa mikä oli. Nopeat olivat taas vaikeita. Viimeisessä sarjassa alkoi kulkea, mutta itsevarmuus ei näköjään vielä riitä isoihin kisoihin. Rentous olisi tosi tärkeää, muuten ei voi onnistua, Salminen pohti kilpailun jälkeen.

‒ Vähän alakanttiin meni, kun viimeisessä sarjassa tuli viitonen. Laukauksen ajoitus tuli huonoon kohtaan. Kummassakin kilpailussa tavoitteenani oli päästä pistesijoille eli kahdeksan parhaan joukkoon. Siihen nähden nämä kisat olivat pettymys.

Kosken Tl Eräkävijät -nimistä seuraa edustava Salminen on 34-vuotias. Hän opiskelee Loimaalla lähihoitajaksi, mikä on vaikuttanut jonkin verran ammuntaan.

‒ Jatkosta en tiedä, mennään kisa kerrallaan, hän sanoi varusteita pakatessaan.

Miesten 25 metrin olympiapistoolin 60 laukauksen kilpailun ensimmäiset 30 laukausta ammuttiin myös torstaina. Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 33:ntena tuloksella 285.

 

Kilpailua johtaa Kiinan Jian Zhang tuloksella 294.