Antti Puhakka paras Suomen tasaisista kiväärimiehistä
6.8.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkinen (vas.) ja Antti Puhakka. Kuva: Matti Erkkilä
Kari Pennanen. Kuva: Matti Erkkilä

Antti Puhakka sijoittui 13:nneksi perjantaina Saksan Münchenissä järjestettävien ampumaurheilun MM-kilpailujen 300 metrin kiväärissä. Kari Pennanen oli viidestoista ja Henri Häkkinen kuudestoista.

Maailmanmestaruuden voitti Itävallan Stefan Raser huipputuloksella 599.

Kaikki suomalaiset ampuivat tuloksen 596, joten keskinäinen paremmuus ratkesi sisäkympeillä. Antti Puhakalla niitä oli 40, Kari Pennasella 37 ja Henri Häkkisellä 34.

‒ Tasaisiahan me olimme, Häkkinen naurahti kilpailun päätyttyä.

Kotkan Ampumaseuran Puhakka ampui torstain karsinnassa huipputuloksen 598, mutta perjantaina hän jäi siitä kaksi pistettä (99+100+99+100+99+99).

‒ Olisipa eilinen ollut tänään. Ei eilinen sen kummemmin vaikuttanut, ihan levollisesti pystyin ampumaan. Vaikka nyt vähän harmittaakin, oli tämä kokonaisuutena ihan hyvä, kauden parasta makuuammuntaa, Puhakka sanoi.

Kouvolan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Pennanen ampui karsinnassa 593, nyt paremmin (99+100+100+99+99+99).

‒ Olen tyytyväinen. Olosuhteet olivat nyt tutummat. Parhaani tein, ja olen mennyt ammunnassa eteenpäin.

Joensuun Ampujia edustava Häkkinen sanoi, että ”kilpailu oli kohtuullinen”.

‒ Pisteitä ei vain tullut riittävästi. Tänään ammunta oli huomattavasti parempaa kuin eilen. Sinne tuli pari ihan kohtuullista pätkää väliin, hän kommentoi kilpailuaan (100+99+99+98+100+100).

Häkkinen joutui juuri ennen kilpailun alkua vaihtamaan paikkaa, koska tuuli painoi tuulen suuntaa osoittavaa lippua taulun eteen.

‒ Ei paikan vaihtaminen vaikuttanut minuun mitenkään. Oli vain helpompi ampua, kun näki taulun, hän hymyili.

Kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi sanoi, että suomalaiset ampuivat hyvin.

‒ 596 on hyvä tulos, mutta ei näillä meriiteillä kuitenkaan vielä pääse saatille näissä iltamissa. Marginaalit ovat pienet, kun makuulta ammutaan. Ja noin kokonaisuutena, Suomen highlightit vielä puuttuvat näissä kisoissa. Missään lajissa ei ole vielä tullut ihan sitä nappisuoritusta keneltäkään, Hirvi mietti Münchenin pimenevässä perjantai-illassa.

Liitteet