Tomi-Pekka Heikkilälle poikien liikkuvan maalin MM-kultaa, Suomelle joukkuemestaruus
8.8.2010 klo 12:00

Tomi-Pekka Heikkilä on voittanut poikien 50 metrin liikkuvan maalin sekajuoksujen maailmanmestaruuden Saksan Münchenissä järjestettävissä MM-kilpailuissa. Suomi voitti myös joukkuekultaa.

Tomi-Pekka Heikkilän tulos 40 laukauksen kilpailussa oli 387 (195+192). Kultamitali tuli pisteen erolla Venäjän Juri Dovgaliin.

Suomi voitti myös joukkuekultaa. Tomi-Pekka Heikkilän lisäksi joukkueessa ampuivat Sami Heikkilä ja Jarmo Toiva. Hopeaa voitti Ukraina ja pronssia Venäjä. Joukkuekilpailun mestaruus tuli selvällä erolla, sillä Ukraina jäi Suomesta kymmenen pistettä.

Sami Heikkilä sijoittui kilpailussa viidenneksi tuloksella 382 (193+189) ja Jarmo Toiva yhdeksänneksi 374 (188+186).

‒ Aika hyvät fiilikset on nyt, Heikkilä sanoi ennen kuin kiirehti elämänsä ensimmäiseen dopingtestiin.

Sekajuoksujen ensimmäiset 20 laukausta ammuttiin lauantaina. Tomi-Pekka Heikkilä, 20, lähti toiseen kilpailupäivään kärjessä erinomaisella tuloksellaan 195. Tiukassa paikassa hänen hermonsa pitivät, ja viimeisen laukauksen jälkeen oli helpottuneen tuuletuksen paikka.

‒ Lopussa oli aika paljon sykettä. Se oli jännä paikka, kun tiesin, että olen kärjen tuntumassa, hän sanoi.

Tomi-Pekan nuorempi veli Sami, 17, sen sijaan ei ollut mihinkään muuhun tyytyväinen kuin veljensä kultamitaliin. Sami oli ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena, mutta putosi lopulta mitaleilta.

‒ Oma suoritukseni oli pettymys, hän sanoi.