Hanna Etula 13:s 300 metrin kiväärin asentokilpailussa
10.8.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Hanna Etulan viiden lajin urakka päättyi tiistaina 300 metrin kiväärin asentokilpailuun Saksan Münchenissä järjestetyissä ampumaurheilun MM-kilpailuissa. Etula sijoittui 3×20 laukauksen kilpailussa 13:nneksi tuloksella 573.

Maailmanmestaruuden voitti Norjan Gyda Ellefsplass Olssen tuloksella 583 (18 sisäkymppiä). Kulta ratkesi yhden sisäkympin erolla, sillä toiseksi sijoittuneella Tanskan Charlotte Jakobsenilla oli siis sama tulos mutta 17 sisäkymppiä.

Hanna Etula ampui eilisen kilpailun tavoin kiväärilajien päävalmentajan Juha Hirven aseella makuulta 96+99, pystystä 93+97 ja polvelta 95+93.

‒ Kasiin piti näköjään kilpailut lopettaa, Etula naurahti.

‒ Makuu ei meinannut lähteä, pysty on oikeasti tosi haastava, mutta olen siihen tyytyväinen, koska olin siinä omalla tasollani. Polvi jäi miinusmerkkiseksi. Minulla on paljon opittavaa, Lahden Ampumaseuraa edustava Etula selvitti kilpailun kulkua.

Etulan tavoitteena oli sijoittua kymmenen parhaan joukkoon, mutta kuten hän sanoi, viimeinen sarja pudotti hänet sieltä pois.