Sami Heikkilä: Tätä haettiin koko MM-kisojen ajan!
10.8.2010 klo 12:00

Suomen Sami Heikkilä sijoittui toiseksi poikien 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksuissa tiistaina Saksan Münchenissä järjestettävissä MM-kilpailuissa.

Suomen Sami Heikkilä sijoittui toiseksi poikien 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksuissa tiistaina Saksan Münchenissä järjestettävissä MM-kilpailuissa. Heikkilän tulos oli 584 (292+292). Voiton vei Venäjän Juri Dovgal tuloksella 586 (292+294).

‒ Huhhuh! Tätä on haettu koko kisojen ajan, Heikkilä sanoi henkilökohtaisesta mitalistaan, joka on hänen ensimmäisensä MM-tasolla.

‒ Vihdoinkin onnistuin. Onnistuin huijaamaan itseäni niin, että tämä tuntui kivalta paikalta treenata. Se oli rento suoritus. Henkilökohtainen mitali oli tarkoitus saavuttaa jo aikaisemmin, mutta eivät kisat ole suinkaan huonosti menneet. Olen mitaliin tosi tyytyväinen, Sami Heikkilä myhäili.

Joukkuekilpailussa Suomi ja kilpailun voittanut Venäjä ampuivat kumpikin tuloksen 1723, mutta voiton ratkaisi Venäjälle lopulta tiistaina ammuttujen nopeiden juoksujen yhteenlaskettu tulos. Suomen joukkueessa ampuivat Sami Heikkilän lisäksi Tomi-Pekka Heikkilä ja Jarmo Toiva.

Tomi-Pekka Heikkilä johti kilpailua maanantaina ammuttujen hitaiden juoksujen jälkeen, mutta putosi lopulta seitsemänneksi. Toiva oli kymmenes. Sunnuntaina 50 metrin sekajuoksujen MM-kultaa voittanut Tomi-Pekka ampui maanantaina kolmannella laukauksellaan kolmosen, mikä pudotti hänet kauas kärjestä. Hänen tuloksensa oli 573 (294+279).

‒ Joo, se oli sellainen virveli. Se oli kiinni päänupista ja jaloista. Kierto vähän tökkäsi, ja lopulta olin vähän liian kaukana kympistä. Kolmonen on minulle harvinainen tulos, ja nyt pelasin sillä itseni ulos henkilökohtaisilta mitaleilta. Muuten sarja oli ok, hän sanoi.

Myös Toivan pitkä MM-urakka päättyi tiistaina.

‒ Hitaat juoksut oli pieni pettymys, nopeisiin olen tyytyväinen, tuloksen 566 (284+282) ampunut Toiva sanoi.

Miesten vastaavassa kilpailussa Suomen Krister Holmberg oli 11:s tuloksella 584 (295+289), Vesa Saviahde 15:s tuloksella 580 (295+285) ja Staffan Holmström 25:s ammuttuaan tuloksen 566 (292+274). Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui viidenneksi tuloksella 1730. MM-kultaa voitti Venäjä (1765).

‒ Ei tullut mitään. Ampuminen meni viikon aikana vain jäykemmäksi ja jäykemmäksi, Holmberg sanoi.

Saviahde puolestaan totesi, että ”paremmin olisi voinut ampua, nyt siihen ei vain pystynyt”.  Holmströmin mukaan hänen ensimmäinen kilpailunsa oli MM-kisojen paras. Sen jälkeen hän arvioi yrittäneensä liikaa.

‒ Mitä pidemmälle kisat etenivät, sitä enemmän halusin onnistua. Mutta jos ei onnistu, ei vaan onnistu, hän sanoi.

Miesten kilpailun voitti Ruotsin Emil Martinsson (590).