Jaakko Björkbacka yhdeksäs nuorten olympialaisissa
23.8.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jaakko Björkbacka kiirehti Saksan MM-kilpailuista (kuva) Singaporeen nuorten olympialaisiin. Kuva: Lassi Palo

Jaakko Björkbacka sijoittui Singaporessa nuorten olympialaisten 10 metrin ilmakiväärin 60 laukauksen kilpailussa yhdeksänneksi tuloksella 587.

Jaakko Björkbackan mukaan peruskilpailu oli ihan hyvää tekemistä.

– Olen siihen tyytyväinen. Olin ensimmäisen kerran mukana shoot offissa. Ammuin siinä tuloksen 45,1, jäin kolmanneksi ja putosin finaalista. En siis kovin korkealta pudonnut, hän naurahti.

Kilpailun voitti Kiinan Ting Jie Gao tuloksella 694,9 (594+100,9).

Alajärvellä asuva ja Lehtimäen Ampujia edustava nuori mies kehui nuorten olympialaisten tunnelmaa ja ilmapiiriä.

˗ Kaikki oli ihan erilaista kuin normaalisti kilpailuissa; oli paljon lehdistöä ja katsojia. Pidin todella paljon kaikesta, ikimuistoiset kilpailut!

Ainoa miinus oli se, että Björkbacka joutui odottamaan kahdentoista päivän ajan ennen kuin pääsi kilpailemaan. Matkasta tulee muutenkin ajallisesti pitkä, sillä matkapäiviä kertyy peräti kahdeksantoista. Hän palaa kotiin lauantaina ja kiirehtii maanantaina kouluun Seinäjoelle ensihoidon koulutusohjelmaan.

Suomesta nuorten olympialaisiin osallistuu yhdeksäntoista urheilijaa ammunnan lisäksi seitsemässä lajissa. Nuorten olympialaiset on Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) alaisuudessa järjestettävä tapahtuma. Se järjestetään 14.-26. elokuuta. Kisoihin osallistuvat nuoret ovat 14-18 vuoden ikäisiä, ja heitä on yhteensä noin 3500 eri puolilta maailmaa.

Singaporen kisat kattavat samat 26 urheilumuotoa, jotka ovat mukana myös Lontoon olympialaisten 2012 ohjelmassa. Osallistujamääriä ja kilpailulajeja on kuitenkin rajoitettu, ja jotkut lajit toteutetaan seka- sekä maanosajoukkuein.

Nuorten olympialaisissa yhdistyvät urheilu, kulttuuri ja koulutus. Kisojen visiona on inspiroida nuoria urheilemaan ja omaksumaan olympismin arvoja omaan elämäänsä.

Kisat noudattavat perinteistä neljän vuoden olympiadia. Seuraavat nuorten olympialaiset järjestetään talvella 2012 Innsbruckissa, ja seuraavat kesäkisat ovat Nanjingissa vuonna 2014.