Nuorten PM-kilpailut vauhdissa Vierumäellä
26.8.2010 klo 12:00

Juho Kurki voitti poikien ilmakiväärin. Kuvat: Lassi Palo
Suomen Anette Källi (oik.) onnittelee tyttöjen ilmapistoolin voittajaa, Ison-Britannian Danielle Jonesia.
Ison-Britannian Kristian Callaghan voitti poikien olympiapistoolin.

Pohjoismaiden nuorten mestaruuskilpailut alkoivat torstaina Vierumäellä.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen mitalitilaston kärjessä on Ruotsi. Se voitti kolme kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Toisena on Iso-Britannia (kolme kultaa, kaksi pronssia).

˗ Ihan hyvä päivä. Mutta tänään ampuivat parhaat ampujamme. Tulevat päivät eivät ole yhtä hyviä, sanoi brittijoukkueen valmentaja Paul Taylor.

Iso-Britannia on ollut pohjoismaisessa ampumaurheilussa mukana vuodesta 1973 lähtien. Taylor osallistui PM-kilpailuihin ampujana vuonna 2004, jolloin aikuiset olivat kisoissa mukana viimeisen kerran. Nyt hän on toisen kerran kisoissa valmentajana.

˗ Nämä ovat nuorille erittäin tärkeät ja hyvät kilpailut. He tottuvat tällaisissa kilpailuissa kansainväliseen ilmapiiriin ja oppivat kansainvälisen kilpailun rutiinit, Taylor sanoi.

Suomen ainoan mestaruuden voitti torstaina Juho Kurki, joka oli ykkönen poikien ilmakiväärissä. Hänen tuloksensa oli  693,2 (591+102,2). Kankaanpään Ampujien Kurki sanoi, että ”tulos oli ihan hyvä tässä vaiheessa kautta”.

˗ Nämä kisat menivät aikalailla rutiinilla. Kauden päätavoite olivat äskettäin päättyneet MM-kilpailut, enkä ole kesän aikana paljon ilmakivääriä ampunut, Kurki sanoi.

Suomi otti torstaina Kurjen PM-kullan lisäksi kolme hopeaa, joista kaksi tuli joukkuekilpailuissa ja yhden toi Suomen Anette Källi. Hän sijoittui tyttöjen ilmapistoolissa toiseksi tuloksella 470,5 (373+97,5). Kilpailun voitti Ison-Britannian Danielle Jones tuloksella 473,8 (375+98,8).

˗ Ei hyvä eikä huono, sellainen kiva pikkutulos. Hopea ei harmita, Lehtimäen Ampujia edustava Källi sanoi.

Poikien ilmapistoolissa Jarkko Järvenpää sijoittui neljänneksi. Hän ampui tuloksen 654,6 (559+95,6). Hän lähti finaaliin toiselta sijalta.

˗ Kasi pudotti minut mitaleilta. Kisa meni ihan normaalisti, ei siinä sen kummempaa, Hämeenlinnan Ampumaseuraa edustava Järvenpää sanoi.

Norja saavutti torstaina yhden kultamitalin lisäksi neljä hopeaa ja kolme pronssia. Tanska voitti torstaina yhden kullan ja pronssin.

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Edelliset kilpailut olivat Ruotsin Göteborgissa vuonna 2008. Tänä vuonna niihin saavat osallistua vuonna 1990 syntyneet tai nuoremmat.

Nuorten PM-kilpailujen yhteydessä ammutaan myös Suomi-Viro -maaottelu. Kivääri- ja pistoolilajit ammutaan Vierumäki Areenalla poikkeuksellisesti sisätiloissa.