Ruotsi PM-mitalitilaston kärkeen
28.8.2010 klo 12:00

Juho Kurki voitti lauantaina toisen henkilökohtaisen Pohjoismaiden mestaruuden. Kuvassa hän myhäilee tyytyväisenä torstaisen ilmakiväärin mestaruuden jälkeen.
Suomi voitti komeasti skeetin joukkuekultaa. Kultajoukkueessa ampuivat kuvassa vasemmalta Teemu Vähämäki, Olli Honkanen ja Otto Merikallio.

Ruotsi on nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen kolmannen päivän jälkeen mitalitilaston kärjessä.

Ruotsalaiset ovat voittaneet nyt kuusi kultaa, neljä hopeaa ja kymmenen pronssia. Norja nousi lauantaina tilaston kakkoseksi, ja perjantain jälkeen kärjessä ollut Iso-Britannia putosi neljänneksi.

Tilastossa kolmantena olevalla Suomella on koossa nyt kolmetoista mitalia: viisi kultaista, seitsemän hopeista ja yksi pronssinen.

Vierumäellä järjestettävät PM-kilpailut päättyvät huomenna sunnuntaina.

Suomen Juho Kurki voitti lauantaina toisen Pohjoismaiden mestaruutensa. Torstaisen ilmakiväärin voiton lisäksi Kurki voitti lauantaina 50 metrin kiväärin 3×40 laukauksen kilpailun tuloksella 1255,1 (1157+98,1). Eroa kilpailun kakkoseen, Norjan Kim Andre Lundiin, oli 0,4 pistettä.

Norja voitti poikien joukkuekilpailun, ja Suomi oli toinen. Suomen joukkueessa ampuivat Kankaanpään Ampujia edustavan Kurjen lisäksi Oulun Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Juho Autio, joka oli viides, ja Lehtimäen Ampujien Anton Miettinen, joka sijoittui kymmenenneksi.

Tyttöjen 50 metrin kiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa paras suomalainen oli Gisella Miettinen. Lehtimäen Ampujia edustavan Miettisen tulos oli 667,5 (571+96,5). Annika Sihvonen oli kahdeksas ja Riika Parviainen yhdeksäs. He edustavat kummatkin Mikkelin Ampujia.

Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kolmanneksi. PM-kultaa voitti Ruotsi, ja hopeaa otti Norja.

Poikien skeetissä Oulun Seudun Haulikkoampujia edustava Teemu Vähämäki sijoittui toiseksi tuloksella 139 (115+24). Kun Olli Honkanen oli neljäs ja Otto Merikallio kuudes, Suomi voitti joukkuekultaa tuloksella 341. Mikkelin Ampujien Honkanen ampui tuloksen 137 (113+24) ja Sibbo Skyttegille -seuraa edustava Merikallio tuloksen 133 (113+20).

Ruotsin Emil Eriksson voitti henkilökohtaisen kilpailun tuloksella 169 (145+24) ja Norja joukkuekilpailun.

Nordic trapissa Suomi jäi joukkuekilpailussa viimeiseksi eli neljänneksi. Henkilökohtaisessa kisassa suomalaisista paras oli kuudenneksi sijoittunut Jesse Tuomi. Rauman Seudun Urheiluampujien Tuomen tulos oli 137.

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Edelliset kilpailut olivat Ruotsin Göteborgissa vuonna 2008. Tänä vuonna niihin saavat osallistua vuonna 1990 syntyneet tai nuoremmat,

Nuorten PM-kilpailujen yhteydessä ammutaan myös Suomi-Viro -maaottelu. Kivääri- ja pistoolilajit ammutaan Vierumäki Areenalla poikkeuksellisesti sisätiloissa.