Practicalin EM-pistoolikilpailu alkoi Belgradissa
13.9.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Practicalin EM-pääkilpailu alkoi tänään maanantaina Serbian Belgradissa.

Kilpailuun on ilmoittautunut ampujia 41 maasta. Kaukaisimmat edustajat ovat Brasiliasta, Chilestä, Etelä-Afrikasta, Filippiineiltä ja Australiasta.

Lukumääräisesti eniten kilpailijoita on Saksasta, joka johtaa IPSC:n maakohtaista vertailua Filippiinien ja Brasilian ollessa seuraavina. IPSC:n jäsenmaiden välisessä yleisvertailussa Serbia on sijalla 17, ja se on viime vuosina parantanut asemiaan.

Suomi on sijalla 14. Suomen sijoitukseen vaikuttaa eniten aktiivinen jäsenmäärän kasvattaminen. Voitettujen kultamitalien määrässä Serbia on sijalla 12 ja Suomi sijalla 22. Myös kansallisen tason (Level III) kilpailuja Serbia järjestää Suomea aktiivisemmin.

Practical-ammunnan EM-kisojen hyväksi on tehty aktiivisesti kolmen vuoden ajan. Tapahtuman tukijoiksi on saatu eri ministeriöiden lisäksi Belgradin kaupunki sekä joukko kansainvälisiä asealan yrityksiä. EM-kisojen vanavedessä on practical-harrastus voimistunut Serbiassa.

Kilpailussa ammutaan 24 stagea/ ampumaosuutta ja yhteensä 363 laukausta (minimi). Ilmoittautuneita on1200, joista 300 ampuu esikisassa ja 900 ampuu pääkilpailussa. Pääkilpailussa on 60 squadia/joukkuetta, joissa on viisitoista jäsentä.

Suomalaiskilpailijoita on ilmoittautunut 39. Heistä 21 ampuu standard-, neljätoista production- ja neljä open- aseluokassa. Mukana on yksi junior- ja kaksi naisampujaa. Pääkilpailu on viisipäiväinen (13.-17.9.), joista yksi on, joukkueittain vaihdellen, huoltopäivä.

Rolf Leppänen