Kisakoneisto yskii Belgradin practical-kisassa
17.9.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mallikkaan aloituksen jälkeen Serbian Belgradissa järjestettävien pistoolipracticalin EM-kisojen kisakoneisto on alkanut yskähdellä pahemman kerran.

Meneillään on pääkilpailun viimeinen päivä.  Tästä huolimatta järjestäjät eivät ole päivittäneet osallistujalistaa. Tulosten tarkistuslistat on julkaistu internetissä vain ensimmäiseltä kisapäivältä.

Kisavideoita ei ole, vaan ”saitilla” pyörii iänikuinen mainosvideopätkä. Kisajärjestäjät eivät vastaa mihinkään tiedusteluihin. Mediatiedottamista ei Belgradin kisoissa harrasteta.

Kilpailun open-luokan huippuampujiin kuuluvalta Saul Kirschiltä on saatu tietoja, ja myöhemmin saadaan USA:n ykkösampujan Blake Miguezin haastattelu.

Tällä hetkellä tilanne on seuraava: open-luokkaa johtaa odotetusti Ranskan Eric Grauffel, toisena on Espanjan Jorge Ballesteros ja kolmantena Tshekin Martin Kaminicek. Neljäntenä on edellä mainittu Saul Kirsch ja viidentenä Ranskan Emil Obriot.

Standard-luokkaa johtaa USA:n Miguez ja seuraavina ja hyvin lähellä toisiaan ovat Espanjan Juan Carlos Jaime-Diaz ja Tanskan Ralf Jensen.

Suomalaisten sijoituksista ei ole, yrityksistä huolimatta, saatu tietoa.

Esimerkkinä ratatuomaritoiminnan ”mokista” seuraava kertomus: USA:n Blake Miguez tuli eräälle suorituspaikalle pieni käsipyyhe mukanaan. ”Load and make ready” -komennon jälkeen hän pyyhki kätensä pyyhkeeseen ja heitti sen pois. Ratatuomari antoi hänelle toimintavirherangaistuksen. Syy: ”Tähtäämistä auttavan laitteen käyttäminen valmistautumisen aikana.”

Myöhemmin Blake protestoi päätöstä ja rangaistus kumottiin ja ratatuomari esitti anteeksipyynnön. Mainittakoon, että pyyhkeen käyttö käsien kuivaamiseen on USPSA:n sääntöjen mukaista ja normaali käytäntö USA:n usein kosteassa ja lämpimässä ilmastossa.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka kansainvälisessä tuomaritoiminnassa tulee välttää ns. putkinäköä ja pykälillä kikkailua.

Pääkilpailut päättyvät siis tänään. Lauantaina ammutaan vielä shoot off -kilpailu.

Teksti: Rolf Leppänen