Huippuampujat arvioivat practicalin EM-pistoolikilpailua
18.9.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kaksi huippuampujaa – USA:n Blake Miguez (standard-luokan hopeamitali) ja Hollannin Saul Kirsch (open-luokan 5.sija) – kertoi tuoreeltaan vaikutelmiaan lauantaina Serbian Belgradissa päättyneestä practical-ammunnan EM–pistoolikilpailusta.

Miquez odotti teknisempää ja ehkä vaikeampaa kilpailua, mutta kilpailu olikin suoraviivainen ja yksinkertainen, joskaan ei ihan helppo.

– Minun tyyliini Belgradin kilpailu ei oikein sopinut. Oma vahvuuteni on nopeus sekä ammunnassa että liikkumisessa, ja tässä kisassa näitä ominaisuuksia ei pystynyt täysimittaisesti hyödyntämään. Lyhyet yhdeksän laukauksen staget painottivat yksinomaan tarkkuutta, eivät juurikaan nopeutta tai liikettä.

Kirschin mukaan kilpailupaikka oli erinomainen.

– Varmaankin Euroopan ja mahdollisesti maailman korkeatasoisin IPSC-rata. Järjestäjät olivat tehneet valtavasti työtä saadakseen kaiken näyttämään hyvältä – ja onnistuneet tässä.

Ampumaosuudet/staget olivat Kirschin mukaan kuin jonkin historiallisen elokuvan kulissit.

– Kaikki toimeliaisuus oli suunnattu kulissien rakentamiseen ja ampumaosuuksien tehtävien suunnittelu oli jäänyt vähemmälle huomiolle. Siinä olisi ollut paljon varaa parantaa. Kilpailussa oli liikaa lyhyitä pika-ammuntaosuuksia, jotka kaiken lisäksi olivat hyvin samanlaisia.

– En näe oikein mitään ideaa siinä, että stagen ympärille rakennetaan ”elokuvakulissit”, mutta toisaalta asetetaan taulut ja tahdistetaan heilurit niin, että jokainen 70 % ampuja ampuu stagen aina samalla tavalla.

Teknisenä innovaationa kisasta jäi mieleen uusi Race Master -alumiinikotelo, joka on syrjäyttämässä aikaisemmat CR Speed- ja Ghost-kotelot.

Rolf Leppänen