Henri Häkkinen maailmancupin finaaliin Saksaan
19.10.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkinen osallistui MM-kisoihin Saksan Münchenissä heinä-elokuussa. Hän kilpailee siellä taas ensi viikolla. Kuva: Lassi Palo

Henri Häkkinen osallistuu ainoana suomalaisena Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kiväärin ja pistoolin maailmancupin finaaliin, joka järjestetään Saksan Münchenissä 25.-28. lokakuuta.

Henri Häkkinen kilpailee 10 metrin ilmakiväärin 60 laukauksen kilpailussa, joka on ohjelmassa ensi viikon tiistaina eli 26. lokakuuta.

– Sieltä voi periaatteessa tulla mitä vain – sekä hyvässä että pahassa. Pitkän syksyn aikana olen ehtinyt aloittaa taas harjoittelun, mutta minulla on ollut ongelmia aseen ja tekniikan kanssa. 300 metrin kilpailut ovat vaikuttaneet tekniikkaani, Häkkinen sanoo.

– Kumpikin asia vaatii pikkaisen korjaamista, mutta ne hoitunevat kuntoon tämän viikon aikana, kahden vuoden takaisten Pekingin olympialaisten ilmakiväärin pronssimitalisti sanoi maanantaina.

Münchenissä kilpailtiin heinä-elokuussa myös MM-mitaleista. Tuolloin Häkkisen hyvin alkanut kilpailu ilmakiväärillä heinäkuun viimeisenä päivänä päättyi harmitukseen, kun hän jäi kolmen ampujan uusinnan jälkeen ensimmäisenä ulos finaalista ja sijoittui yhdeksänneksi. Häkkisen tulos oli 596.

Joensuun Ampujia edustava ja Hollolassa asuva Häkkinen, 30, on syksyllä pitänyt myös ”vähän breikkiä”.

– Otin pari viikkoa löysin rantein eli olin lomalla.

Maailmancupin finaalitapahtuman päätöspäivänä eli ensi viikon torstaina järjestetään Champions Trophy, johon osallistuvat cupin mitalistit. Häkkinen on varautunut osallistumaan kilpailuun, sillä hän matkustaa takaisin kotiin perjantaina.

Kiväärin ja pistoolin maailmancupin finaaliin osallistuu 91 urheilijaa 30 maasta. Suurimmat joukkueet on Venäjällä (12 urheilijaa) ja Saksalla (10). Seitsemän ampujan joukkueet on Serbialla ja Yhdysvalloilla.

Lisää tietoa tapahtumasta löydät täältä.