Petri Ylinen 17. sotilaiden isopistoolissa
2.12.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Petri Ylinen saavutti 17.sijan isopistoolissa ampumalla tuloksen 577 Sotilaiden maailmanmestaruuskisoissa Rio de Janeirossa, Brasiliassa torstaina 2.12.2010.

Petri Ylinen oli selvästi helpottunut kisan jälkeen. Syy oli ilmeinen: edellispäivän heikko suoritus (566) oli saanut pohjaalaisen miettimään suoritustekniikkaansa uudella asenteella. Ajatustyö tuotti onnistumisen henkilökohtaisessa kilpailussa. Ylinen kertoi ammunnan jälkeen, että alussa oli ollut pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta kisan edetessä suoritus alkoi tuntumaan jo kunnon ampumiselta. Ylinen jäi pronssista 6 pistettä, josta suurin ero muodostui jo ensimmäisessä tarkkuussarjassa. Miehen olemuksesta sai lisäksi sen vaikutelman, että siirryttäessä tämän jälkeen pistoolin pika-ammuntaan, Ylisen parempaan lajiin, tulossa olisi lisää hyviä suorituksia.

Kilpailun voitti Ukrainan Aleksander Horokovski (588) uusinnassa isäntämaan Brasilian Julio Almeidan kanssa. Ukrainalainen ampui vakuuttavasti 50 Almeidan tehdessä 48. Kolmas oli Turkin Ysef Dikec (583).

Suomen Jorma Jäntti ampui 571 ja Marko Räsänen 571 ollen 24. ja 25.

Joukkuekisassa Suomi oli yhdeksäs. Joukkuekisan voitti ylivoimaisesti Kiina, Brasilia oli  toinen ja Intia kolmas.

Valmentaja Marko Lepän mielestä oli hienoa, että kaikki suomalaiset pääsivät henkilökohtaiseen kilpailuun. Tällaista ei muisteta tapahtuneen sitten 1990. Se on omiaan antamaan uskoa omaan tekemiseen, vaikka tällä kerralla joukkuekisassa ammutut tulokset olivatkin hieman alavireiset. Henkilökohtaisen kilpailun parasta suomalaista antia oli Ylisen pikasarjaan, josta Leppä oli erityisen tyytyväinen.