Satu Mäkelä-Nummela viides naisten trapin maailmancupissa
5.3.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Satu Mäkelä-Nummela sijoittui naisten trapissa viidenneksi Chilen Conceptionissa järjestettävässä kauden ensimmäisessä haulikkolajien maailmancupissa. Kolmen vuoden takainen olympiavoittaja rikkoi peruskilpailussa 69 ja finaalissa 17 kiekkoa (86).

‒ Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä aina kun finaaliin pääsee, on se hyvä saavutus. Peruskilpailu ja finaali alkoivat vaikeuksien kautta, mutta molemmissa sarjat paranivat loppua kohden, joka on haulikkolajeissa tärkeää tasatulostilanteissa, Satu Mäkelä-Nummela sanoi.

‒ Loppua kohden virta parani, ja sitä kautta tuloksetkin kohenivat merkittävästi. Olosuhteet ja radat olivat hyvät ampua, vika löytyi aseen takaa. Eiliset harjoitukset kulkivat hyvin, ja edeltävä kymmenen päivän leiri Espanjan Madridissa onnistui myös, Mäkelä-Nummela kertoi.

Suomen toinen edustaja kilpailussa oli Noora Antikainen, joka sijoittui 36:nneksi. Hänen tuloksensa oli vaatimaton 56 (21+17+18).

‒ Kahden viikon ampumattomuus näkyi, vaikka pääsinkin virallisissa harjoituksissa ampumaan kaksi kierrosta ennen kilpailua. Se ei kuitenkaan riitä tuntuman palauttamiseen, Antikainen sanoi.

‒ Monilla kilpailijoilla oli vaikeuksia pitää itsensä lämpimänä, koska nyt oli viileää monen lämpimän päivän jälkeen. Täällä tuli todella paljon korkeita kiekkoja, jotka minulle hankalimpia.

Mäkelä-Nummela ja Antikainen edustavat samaa seuraa eli Orimattilan Seudun Urheiluampujia.

Kilpailun voitti San Marinon Alessandra Perilli, joka rikkoi peruskilpailussa 71 kiekkoa ja finaalissa 21 kiekkoa (92). Toiseksi tuli Espanjan Fatima Galvez (70+21). Perilli ja Galvez saavuttivat olympiapaikan Lontoon olympialaisiin 2012.

Haulikkolajien maailmancupeissa on jaossa Lontooseen kaksi olympiapaikkaa per kisa. Naisten trapissa on yksi paikka maata kohden. Maapaikan ovat aiemmin varmistaneet Kiina, Iso-Britannia, Italia, Slovakia ja USA.

Haulikon maailmancup jatkuu sunnuntaina miesten skeetillä, jossa ovat mukana Suomen Marko Kemppainen, Heikki Meriluoto ja Lauri Leskinen.

Haulikon maailmancup
Conception, Chile 1.-7.3.2011

La 5.3.
Naisten trap: 1) Alessandra Perilli SRM 92 (71+21), 2) Fatima Galvez ESP 91 (70+21), 3) Elena Tkach RUS 88 (70+18), 4) Nihan Kantarci TUR 87 (69+18), 5) Satu Mäkelä-Nummela FIN 86 (69+17), 6) Tatjana Barsuk RUS 86 (69+17), … 36) Noora Antikainen FIN 56 (21+17+18).