Kultahippufinaalissa hyviä tuloksia ja hieno tunnelma
2.4.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Ampumaurheiluliiton Kultahippufinaali käynnistyi lauantaina (2.4.2011) hyvissä tunnelmissa Euroopan kulttuuripääkaupungissa Turussa, Kupittaan urheiluhallissa. Käytössä oli sekä päähalli, että ampujille tuttu varsinainen ampumarata. Turun Seudun Ampujat isännöi vastaavat kilpailut myös vuosi sitten. Hyvin onnistuivat edellistenkin kisojen järjestelyt, mutta nyt kaikki tapahtui vielä täydellisemmin.

Kupittaan urheiluhalli toimi mainiosti kisapaikkana. Suuret tilat helpottivat kilpailun järjestäjän työtä ja olivat luonnollisesti mieluisat myös kilpailijoille huoltojoukkoineen.

 

SAL:n toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi kiitti tapahtuman avajaistilaisuudessa Turun Seudun Ampujia hyvin hoidetuista valmisteluista. Hän kiitti myös seurojen ohjaajia, joiden toiminnan ansiosta Turussa päästiin tapaamaan. Kiitoksensa saivat myös tapahtumaan myötämielisesti suhtautunut Turun kaupunki ja 106 talkoolaista, jotka ovat tehneet suuren urakan kisatapahtuman läpiviemiseksi.

 

Kilpailuun osallistuu lähes 370 ampujaa 49 seurasta. Sunnuntain joukkuekilpailussa on mukana 110 joukkuetta.

Lappajärven Ampujat osallistuvat finaaliin peräti 31 ampujan voimin. Kankaanpään Ampujia on kisaamassa 30 ja Mikkelin Ampujia 26. Pohjoisin seura on tälläkin kertaa Ivalon Ampujat. Sodankylän Ampujat ovat matkassa 14 tarkkasilmän voimin, mutta huoltajia on heillä peräti 17!

 

Kultahippufinaali on paitsi tärkeä kilpailutapahtuma nuorille ja heidän ohjaajilleen, se on lisäksi työntäyteinen palkkiomatka ohjaajille.

 

Kilpailun sääntöjen mukaan henkilökohtaisissa kilpailuissa palkittiin kahdeksan parasta. 8-vuotiaiden sarjoissa palkittiin jokainen osanottaja, mutta heidät sijoitettiin tulosluettelossa aakkosjärjestykseen pistemäärästä riippumatta.

 

Jännittävin kisa voitosta käytiin sarjassa 10m Ilmapistooli 20 ls, sarja 10IT. Sekä Karstulan Venla Berg että Lappajärven Esa Savola laukoivat täydet 200 pistettä. Molemmat sijoitettiin voittajiksi.

 

Lappajärvi on viime vuosien aikana noussut yhdeksi lasten kärkiseuroista. Äskeisessä kilpailussa seuran nuoret veivät ensimmäisen, kolmannen, neljännen ja viidennen sijan (Savola, Tuomas Olli, Aleksi Heinonen ja Oskari Klemola)!

 

Ylivoimaisimman voiton saavutti Mikkelin Ampujien Anni Niskanen. Hän voitti ilmapistoolin 12-vuotiaiden vastapainotuen sarjan 182 pisteellä. Lappajärven Henna Olli oli toisena kuuden pisteen päässä.

 

Sunnuntaina on vuorossa joukkuekilpailu. Kestääköhän Kupittaan halli raivoisat kannustukset? Jos ehdit, tule ihmeessä katsomaan!

Tulokset löytyy tästä.

 

Matti Erkkilä

Kuvat: Matti Erkkilä ja Timo Rautio