Marjut Heinonen maailmancupin skeetissä 18.
21.4.2011 klo 12:00

ISSF:n haulikkolajien kolmas maailmancup käynnistyi tänään Pekingissä. Marjut Heinonen oli naisten skeetissä 18. tuloksella 67 (23+20+24) ja Jenna Väisänen 41. tuloksella 61 (22+19+20). Miesten skeetissä Heikki Meriluoto on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 16.

Kilpailun voitti Kiinan Ning Wei joka sivusi maailmanennätystä ammuttuaan 99 (74+25) kiekkoa rikki. Toiseksi tuli USA:n Kimberty Rhode tuloksella 96 (72+24) ja kolmas oli Saksan Christine Wentzel tuloksella 94 (72+22), joka voitti uusinnassa Thaimaan Sutiya Jiewchaloemmitin . Naisten skeetin olympiapaikat menivät Saksaan ja Thaimaaseen.

Marjut kommentoi kisan jälkeen tunteen ampumiseen olleen aivan hyvää. Sairastelujen jälkeen oli tosi tärkeää päästä harjoittelemaan täällä muutamana päivänä.  Ensimmäisellä kierroksella kilpailu lähti käyntiin aivan hyvin, mutta aamupäivällä alkanut sade ja puuskittainen tuuli tekivät toisen sarjan ammunnan vaikeaksi. Lämpötila laskin aamupäivän aikana ja voimistunut tuuli jäähdyttivät lihakset ja se vaikutti ammunnan tekniseen suorittamiseen ja niinpä sinne tuli muutama turha ”pummi”. Iltapäivälle keli parani ja ammuntakin kulki mainiosti. Kisoista jäi hyvä tunne ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesän kisoja.

Miesten skeetissä ensimmäisen päivän jälkeen suomalaista parhaimpana on Heikki Meriluoto 16. tuloksella 49 (25+24). Lauri Leskinen on 31. tuloksella 47 (22+25) ja Timo Laitinen 66. tuloksella 45 (24+21).Kilpailun ulkopuolella ns. MQS paikalla Osakari Kössi ampui 43 kiekkoa (22+21).  Kilpailua johtaa Kreikan Georgios Achilleos tuloksella 50 (25+25), hänen kanssaan kärkipaikan jakaa viisi muuta urheilijaa.

Heikki Meriluoto tuumi päivän koitoksen jälkeen, että on saanut täällä muutaman hyvän harjoituksen alle ja kisa alkoi samalla varmalla tahdilla. Aamun ensimmäinen sarja meni hienosti, mutta olosuhteet muuttuivat varsin merkittävästi päivän aikana ja toisen sarjan ensimmäinen laukaus meni ohi, kun tuulenpuuska nosti kiekkoa. Nyt on lähtöpaikat arvottu huomiselle, jossa kilpailu vasta ratkaistaan. Tästä on hyvä jatkaa, tuumi Heikki.

Kilpailut jatkuvat huomenna miesten skeetin toisella kisapäivällä, jolloin ohjelmassa on peruskilpailun kolme viimeistä sarjaa (75 kiekkoa) ja 25 kiekon finaali.

Naisten skeetin tulokset

1. Ning Wei CHN 99 (74+25), 2. Kimberty Rhode USA 96 (72+24), 3. Christine Wentzel GER 94 (72+22), 4. Sutiya Jiewchaloemmit THA 94 (71+23), 5. Danka Bartekova  SVK 92 (70+22), 6. Catlin Connor USA 89 (72+17)… 18. Marjut Heinonen FIN 67.. 41Jenna Väisänen FIN 61.

Pekingin maailmancupiin osallistuu kilpailijoita 54 maasta ja urheilijoita on yhteensä reilut 350. Kilpailut käydään vuoden 2008 olympiaradoilla.